"Kâbus gibi bir galibiyet"

Dün akşamdan bu yana sosyal medyayı ve yazılı basını takip edenler görecektir ki, uzun bir süredir heyecanla beklenen Demirspor galibiyeti hiçbir taraftarı memnun etmedi. Bucaspor maçında Adana Demirspor takımı çok farklı iki devre oynadı. Muhteşem ve baskılı bir ilk yarı ve kondisyonun tükendiği, yaşlı oyuncuların gençlerin dinamizmi karşısında ezildiği bir ikinci yarı.
Maçın geniş özeti HaberADS’de var, izlemeyenler için tekrar öneririm. İlk yarıda golün haricinde Bucaspor’un geliştirdiği bir tek atak mevcut değil. Bu durum Bucaspor’un beceriksizliğinden ziyade, Efe ve Birol’un inanılmaz bir orta saha mücadelesinden kaynaklandı. Bu performanslara ilaveten iki kanat oyuncumuz Erçağ ve Mehmet Eren’de her iki kanattan taşıdıkları toplarla Bucaspor defans bloğunun ileri çıkmamasına, Bucaspor’un oyun kuramamasına neden oldular.
Bu futbol anlayışı Yücel Hoca’nın sezon başında bizlere anlattığı oyun sistemi idi. Baskılı bir mücadele, topun kaybedildiği anda da tüm hatları ile topun arkasına geçen bir futbolcu topluluğu. Dünkü karşılaşmanın ilk yarısında Adana Demirspor bu oyun anlayışını sahaya yansıttı.
Ancak karşılaşmanın ikinci yarısı tüm roller değişti ve bizim için tam bir kâbus gibiydi. Sahada istekli ve arzulu bir Bucaspor, kondisyonu yetmeyen ve oyunda tutunamayan bir Demirspor. Eğer korner atışından yani ölü toptan kazandığımız 5. gol olmasa işimiz oldukça zorlaşacaktı.
Bu yazıda Yücel Hoca’nın oyuncu değişikliklerini ya da tercihlerini değerlendirmek istemiyorum. Kanaatimce Yücel Hoca’nın sezon başında şampiyonluğa birlikte yürüyeceği kadronun bu olmadığını düşünüyorum. Elindeki alternatifsiz kadro ile yapabilecekleri sınırlı. Ancak Yücel Hoca’nın kadro seçimlerinin ve tercihlerinin de çok doğru olmadığını düşünüyorum.
Bireysel hataların haricinde 6 hafta boyunca görülmüştür ki, Demirspor’un asıl sorunu kadro uyumsuzluğudur. İlk yarı oynanan baskılı ve rakibe alan daraltan futbolunu maçın geneline yayamıyor olmasıdır. Bu kadronun kondisyonu Yücel Hoca’nın kafasındaki futbol anlayışına yetmiyor. Bu durumda, biraz daha genç oyunculara şans tanınması gerektiğini düşünüyorum. Yorulan orta sahanın yerine oyunun ikinci yarısında devreye girebilecek ve topu ayağında tutan Yusuf, Mesut, Gökay gibi gençler, Raşit gibi bir tecrübe ve Yusuf ile Raşit’in ara pasları ile sonuç alabilecek bir Aybars. Daha ligin ilk haftalarında belki de Yücel Hoca bir rotasyon denemeli. Hem benchde oturanlar oyunda olabileceğini görmeli hem de alternatifsiz olduğunu düşünenler kendine çeki düzen vermeli.


Yorumlar
23.09.2013 20:24
Puanlar: -8
You voted ‘up’
23.09.2013 20:52
Puanlar: -11
You voted ‘up’
23.09.2013 21:34
Puanlar: -17
You voted ‘up’
23.09.2013 21:52
Puanlar: -26
You voted ‘up’
24.09.2013 01:17
Puanlar: -7
You voted ‘up’
24.09.2013 16:24
Puanlar: -22
You voted ‘up’
24.09.2013 13:36
Puanlar: -17
You voted ‘up’
24.09.2013 16:26
Puanlar: -7
You voted ‘up’
24.09.2013 14:52
Puanlar: -19
You voted ‘up’