Son beş sezonda PTT 1. Lig!

Türkiye Futbol Federasyonu Ulusal 1. Liginde son 5 sezonda hangi takımlar mücadele etmiş, şu an hangi ligde mücadele ediyorlar bir göz atalım. Türkiye 1. Futbol Liginin son beş sezona baktığımızda 36 farklı takımın mücadele ettiğini görüyoruz. Bu 36 takımdan sadece 3 tanesi beş sezon boyu bu ligde mücadele etmiş. Bunlar Boluspor, Karşıyaka ve Gaziantep BŞB. takımları.

Son beş sezonda 9 takım alt liglere düştü ve orada mücadelesini sürdürüyor. Bunların dört tanesi TFF 2.Ligde mücadele edecek. Önümüzdeki sezon 2.Ligde mücadelesini sürdürecek takımlar Göztepe, Güngörenspor, Altay ve Dardanelspor. TFF 3.Ligde bu listeden 3 takım mücadele edecek, bunlar; Hacettepespor, Kocaelispor, Sakaryaspor takımları.

Son 5 sezon içerisinde 1.Ligde oynamış ve şu an amatör liglerde mücadele edecek olan takım sayısı ise 2 bu takımlar Malatyaspor ve Diyarbakırspor takımları. Bu takımların yerine kurulan Yeni Malatyaspor TFF 2.Ligde mücadele ederken Diyarbakır BŞB takımı da 3.Lig şampiyonu olarak 2.Lige yükselmiştir.

2008-2013 Yılları arasında 16 takım Süper Ligde mücadele etti, bunların sadece 6 tanesi şu anda mücadelesini sürdürüyor, önümüzdeki sezonda bu sayı 9′a yükselecek. Bunlar Antalyaspor, Eskişehirspor, Karabükspor, Kasımpaşaspor, Elazığspor, Akhisar Belediyespor. Önümüzdeki sezon Süper Ligde mücadele edecek olan 1.Lig takımları ise Kayseri Erciyesspor, Konyaspor ve Çaykur Rizespor takımları.

Önceki yıllarda Süper Ligde mücadele etmiş ve şu an PTT 1.Ligde olan takımlar; Denizlispor, Manisaspor, Bucaspor, Samsunspor, Mersin İdmanyurdu, Orduspor takımları. Türkiye Futbol Federasyonu Ulusal 1. Futbol Liginde çıktığı gibi düşen takım sayısı sadece iki. Bunlar Çanakkale Dardanelspor ve Güngören Belediyespor takımları.

Son beş yılda 1. Ligde mücadele eden takımlar ise; Kayseri Erciyesspor, Çaykur Rizaspor, 1461 Trabzon, Manisaspor, Bucaspor, Konyaspor, Adana Demirspor, Adanaspor, Karşıyaka, Boluspor, Denizlispor, Şanlıurfaspor, Gaziantep BŞB, Samsunspor, Tavşanlı Linyitspor, Göztepe, Kartalspor, Ankaragücü, Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Giresunspor, Akhisar Belediyespor, Güngörenspor, Altay, Diyarbakırspor, Karabükspor, Hacettepe, Dardanelspor, Kocaelispor, Sakaryaspor, Malatyaspor, Kasımpaşa, Antalyaspor, Eskişehirspor, Elazığspor ve Fethiyespor.

Yorumlar

ulusal lisans almayan bir kaç takım kaldı onlardan biridr maalesef adanademirsporumuz gün gelecek ulusal lisansın kıymeti anlaşılacak ama iş işten geçecek
adanaspor a.ş. bu ligde fazla. busene düşsünler .düşerlerse birtekmede ben atacağım ......................

Yeni yorum ekle