"Vasat oyunla gelen 1 puan"

Ligin 2.haftasında Boluspor karşısında izlediğim Adana Demirspor’un, ortaya koyduğu futbolu ne yazık ki beğenmedim. Maç öncesi kadroyu görünce Ümit Hocanın Bolu’ya 1 puan için geldiği belli oldu. Ancak defansif bir ilk 11 takımımıza yakışmadı. Şampiyonluk istiyorsak, bizim futbol felsefemiz, oyun anlayışımız defansif olmamalı. 

Karşılaşmaya bakacak olursak, takımımız ilk 30 dakikada iyi bir oyun ortaya koydu. Gollük pozisyonlara da girdik. Sahaya kaptan olarak çıkan Traore’nin sakatlanıp çıkmasının ardından takımımız rakip sahaya geçmekte zorlandı. İkinci yarıda ise çok faul ve sakatlık pozisyonu oldu bu da oyunun fazla durmasına sebebiyet verdi. Mücadele bir türlü tempo kazanamadı ve maç düşük tempoda oynandı. İkinci yarının başında Gladkyy’nin oyundan alınması ile koskoca 45 dakikayı forvetsiz tamamladık. Yerine giren gol umudumuz Kosecki’nin sakatlanıp oyundan çıkması ile gol beklentimiz mucizelere kaldı. Bence devre arasında Emre Nefiz’in yerine Kosecki’nin girmesi gerekirdi. İleride Vedat, Aosman, Kosecki ve Gladkyy ile ikinci devre istediğimiz golü bulabilirdik.

Bolu'daki bu puan kaybı ve bu oyun ligin ilk haftalarında belki su götürür ama böyle devam ederse, Adana Demirspor'un işi çok zor olur. Ligin ilk 5-6 haftası hem şampiyonluk için hem düşme hattı için çok önemlidir. Bu 5-6 haftayı kayıpsız atlatanlar kolay kolay düşme hattına girmezler, şampiyonluğa oynuyorlarsa yukarıda kalırlar. 

Adana Demirspor'un orta saha ve forvete kesinlikle transfer yapması şart. Orta sahaya pas kalitesi yüksek, oyun kurucu, 2 yönlü bir futbolcu ile Stokes'un lisansı çıksa dahi forvete ihtiyacı var. Volkan Şen, Carayol, Stokes takıma adapte olunca bazı sorunlar çözülür ancak yine de Boluspor karşısındaki kadro, şampiyon olacak kaliteye sahip değil.

Emre TEMEL

Yorumlar

Aynı fikirdeyim.
inanin bu takim cok kotu vallahi kotu billahi kotu kokusu turuncularla oynayacagim macta ortaya cikar adamlar bii parcalar demedi demeyin
Tespitlerin doğru üstad. Geçen sene transferlerde yapılan yanlışların, yolsuzlukların bu sezon faturasını ödüyoruz. Gladky, Anderson, Lagear gibi yabancı oyuncularla bu iş zaten olmaz. Kosecki bile eski gücünden uzak. Yeri oyuncu kalitemiz ortada, koşuyor olabilirler ama hakikat belli. Bir de üstüne Berk ve Pote gidince, daha çok 1 puana oynayacağımız 0-0 maçlar izleriz. Dün turunçlar Eze diye bir Afrikalı topçuyla maçı aldılar. Nereden nasiĺ bulmuşlar hayret? Biz bu kadar para harcadık, Eze ayarında kuvvetli bir santrafor bulamadık :((( zor kardeş zor!
Görülüyor ki bazı takımlar lig başlar başlamaz 10'da 10 yapma hedef koymuşlar, Acaba Ümlt Özatın böyle bir hedefi varmı dır, varsa biz mi görmüyoruz ....Ümit Özatın varsa böyle bir hedefi Keçiörengücü ile başlayıp 9 maçı galip bitirmesidir, yoksa atı alan üsküdarı geçer... benden söylemesi ...
Katılıyorum ilk 30 dakika iyiydik. Genel olarak doğru bir yazı olmuş
Takımda forvet yok işimiz zor 2 3 haftaya çözülecekti stokes sorunu hala açıklama yok sakatlık desen 4 oyuncu 2 maçta sakatlandı play-off görürsek iyi bu yıl.
İlk iki maçtaki tabloya bakılırsa Keçiören i de turgey i de yenemeyiz
Bunları bizde biliyoruz. Siz şu sakatların durumu nedir birbpaylaşsaniz. Caryol kosecki traore ne durumda .
Sakatlar ne olduuuuuuu
Turgey severlere hatırlatayım eses 2-1 galipken üç mutlak gol kaçırdı onlar olsa ortalıkta ne eze kalırdı ne de meze :))
Takımda legear, gladky ve anderson olduğu sürece bu takım başarılı olamaz.ayıca orhan taşdelen,top kullanma özürlü erdal öztürk düz topçu tevfik altındağ rakibe faul yapmadan müdahele etmeyen tayyip talha ve birtürlü ayakta duramayan vedat bora bunlardanda bir halt olmaz gönderin gitsin.bunların yerine 3-4 nokta transfer 2-3 tanede alternatif yedek topçu alınsın yeter.bu yakımı uçurur.yeterki alınan topçular iyi olsun.kerim avcı gökhal alsan ve burak çalık favorilerim.ama bu menejer yine gider nerde ıskarta topçu varsa onları bulup getirirler.ama busezonda takım başarısız olursa başkanda o menejerde o koltukta rahat duramazlar.bu taraftar onları rahat bırakmaz.ozamânda hertürlü tepkiye protestoya hazırlıklı olsunlar.öyle sanki 100 milyonu kendi vermiş gibi ,aday olacaklar 100 milyon getirsin demek değil.başkanın kendisi geçen sezon paraları har vurup harman savürdu,saçtı sıvaladı busezonda para yok deyip geçen sezon harcadığı paraların acısını cıkartıyor.
Dün turuncuların maçını izledim. Çok iyi oynuyorlar ancak defansları kötü. Eze diye bi oyuncu var forvet tek başına takımı sırtladı. Düşündüm biz neden böyle bir oyuncu bulamıyoruz diye. Anderson,legear ve gladky i birleştir eze nin bir ayağı etmez. Turuncuların maçına kadar daha iyi olmamız şart yoksa bizi farklı yenerler.
Neye göre yorum yapıyorsunuz. Takım 2 haftadir gol yemiyor. Kaldı ki deplasmanda rakibine pozisyon vermemiş ve en önemli oyunları​ sakatlık veya başka sebeplerden dolayı kadroda yok. İstatistiklere bakarsanız bu ligde 2 puan ortalaması şampiyon yapar. Bırakında adamlar işini yapsın.
Kardeşim turgey ler ne top oynadida bu kadar bayildiniz:)) es-es neler kaçırdı sizin o eze nizi adil ham yapar iki hafta sonra izlersiniz
Kadro mühendisliğinde sınıfta kaldık. Doğru transferler yapılmadı, yabancı oyuncularımız çok yetersiz. Geçen sezon başı yapılan transferlerin bence çoğu hileli, şaibeli. Tanju büyük vurgun yaptı, ya Menejer Metin? Başkan nasıl seyirci kaldı bu olanlara. Bu kadro maalesef rakip üzerinde baskı kuramaz. Ancak duran toplar, korner, penaltı gibi pozisyonlarla gol atabiliriz. Bol bol defanstan Semih top şişirir çünkü orta saha hem fizik olarak hem de teknik olarak yeterli değil.
dün es es i hakem doğradı, badananın golünden önce net faul vardı, maç 1-2 iken eskişehirin net penaltısı verilmedi, herkes gördü eskişehir badanaya futbol dersi verdi, maç sonucuna hakem tesir etmiştir eskişehir güzel futbolunun karşılığını puan veya puanlar olarak maalesef hakemler yüzünden alamamıştır, geçen hafta eskişehirin keçiören maçında 95 dakikada %100 penaltısı verilmedi.
bu hafta stokes in lisansı çıksın sakatlardanda iyi haberler gelsin bu ligin tozunu attırırız evelallah
Tapsu nickli arkadaş. Yıllardır bu siteyi takip ederim yıllardır da senin yorumlarını görürüm. Bir tane hayırlı yorumun olmaz, hep kötü haberlerin altında fesat yorumlarlasın. Haberads yönetimi sizden rica ediyorum bu adamın yorumlarını onaylamayın. Gerekirse bu yorumumu da onaylamayıp şikayet mesajı gibi görün. Bu tapsu denen arkadaş hep kaos edebiyatı yapıyor.
Zijad svrakic yav he he. futboldan anlamiyon :)
Tapsu kardeş her zaman doğruyu yazmıştır her zamanda çıkmıştır. Bir ata sözü var .Dost acı söyler diye eleştirmek iyidir.insan dışardan iyi görür . Bence de Bşk ni kandırıyorlar. Yazık hem Bşk hem takma bu paralarla neler alınır. Neler satılırdı Bşk an iyi insan ama yönetim acemi bşkna inanın üzülüyoruz. Daha önce bld te sömürüyor di şimdide iyi insan başkanı kandırıyorlar.
Tamtam kardeş teşekkür ederim.inferno nikli arkadaş takım başarılı oldu süperlige çıktıkda bizmi görmedik duymadıkda yinede takımımı eleştirdik.yıllardır yani 25 yıldır süperlige çıkamayan bir takımı sen başarırılımı buluyorsun?.54 yaşındayım ve yıllardır hemen hemen her senede kombinemi aldım.anderson gladky , legearı,çok top kaptırmasına kızdığım pas verme özürlü erdal öztürk ve düz topçu ve ismini her duyduğumda bok renklileri aklıma getiren tevfiği izlememek için busezon almadım.başka futbolcumu kalmadı memlekette. çünkü yeter artık taraftarları kullandıkları.geçen sezon futbolcu diye aldıkları legear, gladky ve anderson çokmu başarılıda haalaa takımda tutuluyorlar.anderson veya başka herhangi bir futbolcunun geçmişi büyüklüğü beni ilgilendirmez ben benim takıma ne vereceğine bakarım.ben doğruları ve ne gördüğümü yazarım.inşallahda yanılırım bu takım bu kadroyla ilk ikiden çıkamaz playofa bile kalması başarıdır.
Sevinmek için tutuyorsanız tutmayın bu takımı arkadaşım bizim marşımız var ‘’sen yaşa bizlere yeter!’’ Diye inferno nickli arkadaş haklı tapsu hep negatif hava veriyor burda...
Emre Temel abi, yürekli gazeteci olduğuna inanıyoruz. Şu Anderson transfer dosyasını açar mısın, kaç $$ imza atmış? Yılda kaç $$ kazanıyor? Menejeri kaç $$ kazanmış? Anderson bizim sırtımızdaki bir kambur, başkan ve yönetimin hesap vermesi gerekmektedir. Geçen seneden sırasıyla Sırp Mitroviç, Kage, Ukraynalı Sergey, Belçikalı Lagear, Rus Gladky transfer dosyaları da açılmalıdır. Bu oyuncuları kim izlemiştir? Menejerleri kimdir? Menejerle ne kadar kazanmıştır? Bu oyuncular senede ne kadar kazandılar, kazanıyorlar?? Sizler araştırın, yazın çizin ki Demirspor taraftarı aydınlansın. Çünkü kafamız karışık!
Bu sene korktuğum tkm lardan bursa erzurum akhisar bolu giresun bunlar fıss çıktı bunları görünce ümidim artdı yeterli bir golcü birde orta saha alınsın iş tamam

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor