"Savunma anlayışımız"

Geçen haftalarda bir arkadaşım söylemişti. “Bu sene Adana Demirspor’un maçlarının skorları attığı gollerle değil, yediği gollerle belirleniyor”. Bu söze imzamı atarım.

Attığımız gol sayısı lig sıralamasında üstümüzde yer alan birçok takımdan daha iyi. Lig ikincisi Sıvasspor bizden sadece üç gol fazla atabilmiş. 26. hafta itibarı ile santraforumuz Pote, ligde gol kralı. Dolayısıyla gol atabilmek gibi bir sıkıntımız yok.

Geçtiğimiz sezon başında bulunduğu takımı oynattığı savunma futbolu ve Süper Lige taşıyan rakiplere karşı baskılı oyun anlayışı ile başarıya ulaşan Engin İpekoğlu takımın başında. Ancak takım inanılmaz goller yiyor.

Dünkü Ümraniye maçında da aynı şeyleri yaşadık. Daha karşılaşmanın başında duran toptan gol yedik. Bir stoperin kontrol etmesi gereken bölgeye takımın santraforu geldi ve yanlış bir müdahale ile kendi kalemize attık. Penaltıdan önceki pozisyonda yediğimiz gol ise akıllara ziyan bir gol. Kalecimizin çıkarak alabileceği bir pozisyonda Oğuzhan’ın topu uzaklaştıramaması ve Zülküf’ün beceriksizce müdahalesi.

Ancak beni en çok rahatsız eden 3. gol. Engin Hoca, oyunu kazanmak adına müdahalesini yaptı. Orta sahayı diri tutmak adına ikinci yarıya oyuna Servan ve Mustafa ile başladı. Biri savunma yönü ağır basan orta saha oyuncusu, diğeri orta sahayı ayakta tutabilecek bir oyuncu. Her şey iyi gitti, rakip 10 kişi kaldı, öne geçtik. Tam bu durumun sefasını yaşayacağımız sırada, kenar yönetimi bir kanat oyuncusu çıkartıp, hızı ve sürati ile Berat’ı oyuna alacağına, Pote’yi çıkartıp, savunma ağırlıklı bir orta saha oyuncusu daha aldı.

Futbol takımında ön liberoların en önemli görevi; rakip ataklar ceza alanımızda tehlike oluşturmadan önce orta sahada bertaraf etmek ve önlemektir. Maçın son beş dakikasını dörtlü savunma ve 3 ön libero ile oynadık. On kişilik Ümraniye’nin son 10 dakikadaki baskısını Alican, Timuçin ve Servan’la karşılayamadık. Rakibin gol kaydedebileceği tek oyuncusu bu 3 ön liberonun görev alanından, ceza alanı yayından plase bir vuruşla golü kaydetti.

Bu sezon bolca yaşadığımız gibi karşılaşmanın skoru, Demirspor’un attığı gollerle değil, yediği gollerle belirlendi.

Nadir AVŞAROĞLU

Yorumlar

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor