"Artık toparlanmak gerek"

Nerede ise tüm rakiplerimizin önemli puanlar kaybettiği bir hafta elimize geçen önemli bir fırsatı teptik. Oysa herşey güzel başlamıştı. Puan kaybetme lüksümüzü Giresun maçında kullanmış, takım motive olsun denilerek iki gün öncesinde Alanya'ya gidilmiş, Moralleri yerine gelsin denilerek futbolculara ödeme yapılmış ve şampiyonluk yolundaki tüm rakiplerimizin puan kaybettiği haftada son maçı biz oynuyorduk.

Cezalı ve sakat oyuncularımız göz önüne alındığında deplasmanda beklenilen bir kadro ve oyun düzeni ile maça başladık. Ünal Hoca'nın klasik oyun anlayışı olan 4-2-3-1'de orta alanda serbest oynayan oyuncumuzun performansı son derece belirleyici oluyor. Ne yazık ki, Umut Gündoğan bu görevi tam anlamı ile yerine getiremedi. Beykan'ın yokluğunda topu ileriye taşıyacak ya da ölü toplardan pozisyon yaratacak oyuncu eksikliği yaşıyoruz.

Saha şartlarının zor olduğu böylesine bir ortamda, golü atan takımın maçı kazanacağı bir karşılaşma oynandı. Sezon başından bu yana Adana Demirspor'un en iyi futbolcuları arasında gösterilebilecek Attamah ve Abdülkerim'in üst üste hataları Alanya'ya bu şansı ikram etti. Maça dair küçük bir anektodumu da paylaşmak isterim. Kulüp olarak nerede ise hiçbir futbolcumuzla helalleşerek ayrılamıyoruz. Her giden futbolcu Adana'dan buruk ayrılıyor. Pazar günkü maçta daha önce formamızı giymiş Efecan ve özgür Öçal'ın gayretli futbolları da buradan kaynaklanıyor olsa gerek.

Umutsuzluğa kapılmaya hiç gerek yok. Adana Demirspor son 21 yılda yakalayamadığı bir başarıyı ligin ilk yarısında yakaladı. Ligin ilk yarısını 3. sırada tamamlamıştık, şu anda 1 puan farkla 2. sırada yer alıyoruz. Ciddi paralar harcayarak, çok iyi bir kadro kuran Antalya kendi evinde lig sonuncusu genç Ordu'ya yenilebiliyor. Osmanlı nerede ise her maçında puan kaybediyor. Play-off hattı ile küme düşme hattında olan takımlar arasında 13 puan fark var. Bu lig daha çok su kaldırır.    

Her maçı kazanmak mümkün değildir. Elbette her takım puan kaybedebilir. Ancak biz nisbeten daha kolay sayılabilir dönemdeki maçlarımızı kazanamayarak puan kaybetme lüksümüzü harcadık. Artık Ünal Hoca'nın tekrar takıma bir motivasyon yükleyerek, daha önce yakaladığımız başarılara ulaşmamız gerekiyor. Demirspor'lu futbolcuların unutmaması gereken en önemli nokta, kazanmak ya da şampiyonluk bizler için ikinci sırada gelir. Saha içinde mücadele eden ve formasını ıslatan her futbolcu, puan kaybetse dahi o sahadan alkışlarla gönderilir.

Nadir AVŞAROĞLU

Yorumlar

evet olan oldu,inşallah bundan sonra kolay kolay puan kaybetmeyiz.önemli olan şuan yine ikinci olmamız.fakat bolu maçında yine yiğitcan ve şaban özelin oynayamıcak olması maçın sancılı geçeceğinin işaretidir.üstelik boluda giresun gibi deplasmanda başarılı olan takımlardan biri.bolu asla küçümsenmicek bir takım.oynıcak futbolcularımız inşallah bunun bilincine varır ve yiğitcanla şaban özeli aratmıcak şekilde oynarlar ve galip geliriz.bolu maçında puan kaybına asla tahammülümüz yok.çünkü sonrada fikstür dezavantajımız başlıyor.inşallah bu dönemleri çok güzel bir şekilde atlatırız.
Nadir Avşaroğlu nun yazısına Katılıyorum doğru noktalara temas etmiş ne olursa olsun içeride seyirciyle kurduğumuz basakıya birde futbolcular eşlik ederse içerde dışarıda yenemeyecegimiz takım olmaz ben bu Yürekli oyunculara güveniyorum başaracaklardır diğer takımlardan en büyük avantajımız hiç Susmayan bir taraftar topluluğumuzun olmasıdır bu hasret bitecek desteğe devam adanam
sakat futbolcularımızdan kaynaklı bir handikap yaşadık umarız bolu maçıyla tekrar bir çıkış yakalayacağız...toparlan ve silkin şimşeğim kendine gel bu sene şampiyon olmayı çok istiyor bu taraftar

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor