Güzel ve net bir galibiyet

Milli maçlar dönüşü kimle oynarsanız oynayın, zor geçmeye aday karşılaşmalardır. Ancak hafta sonu oynadığımız Pendik karşılaşması bizim için güzel ve net bir galibiyetle sonuçlandı.

Bu karşılaşma Balotelli’nin transferinin ardından Niang'ın kendini bulması açısından önemli bir maçtı. Niang’da kendisinden beklediğimiz yaptı ve Demirspor’un tüm ataklarında rakip ceza alanında topla buluştu. Balotelli'nin gelişiyle forma rekabeti olumlu anlamda etkileyecek gibi. Sonradan oyuna giren Zeneli ile Barasi gibi yeni transferler de gelecek için umut verdi. İlerleyen haftalarda takımın oturacağını ve oturmuş kadrosu ile daha iyi olacağını düşünüyorum.

Pendikspor karşılaşmasına Niang ve Gravillon dışında geçen yılki kadromuz ile çıktık. Bu kadroya yapılan çok önemli 5-6 takviye ile daha iyi bir takım olacağımız muhakkak. Emre Akbaba yıllardır özlemini duyduğumuz 8 numara pozisyonunda çok daha başarılı. Orta sahada daha dayanıklı mücadeleci bir takıma dönüştükçe Demirspor daha iyi olacaktır. Bu nedenle yerli olması ve potansiyeli açısından Dorukhan’ın biran önce form tutması gerekir.

Ancak takım olarak ikinci yarılardaki oyunumuzdaki düşüş devam ediyor. Bu haftaki rakip Pendik yerine ligdeki ortalama bir takım olsaydı bu karşılaşma bu kadar rahat olmazdı. Bir diğer sıkıntımızda çok fazla ofsayt pozisyonunda kalmamız. Niang’ın iki golü çok ince şekilde ofsayt ile sayılmadı. Bu karşılaşmada Stambouli’nin vasat bir oyun sergilemesi sonucu orta saha ile defans bloğu arasındaki uyumsuzluk daha açık gözüktü. Hocanın bu duruma da bir an önce çözüm bulması gerekiyor.

Milli takım arasından sonra bir galibiyet almak, lige böyle başlamak Demirspor için çok önemliydi. Kanatlardan getirdiğimiz topları forvet oyuncularımızla buluşturduğumuzda gol sıkıntısı yaşamıyoruz. Bu karşılaşmada daha fazla gol atabilir daha rahat kazanabilirdik. Başta Belhanda olmak üzere bazı futbolcularımız maç seçmekten vazgeçip rakipleri küçümsememeli. Kadromuzun ve gücümüzün farkındayız. Bu nedenle antrenmanlarda çalıştıklarımızı sahaya yansıtmak ve takım özelliği kazanmak Demirspor’u başarıya taşıyacaktır.

Murat Hasekioğlu

Yorumlar

Stamboulı fikrine katılmıyorum üstat..2.goldeki pası sıradışı idi..Ligde eşi olmayan oyuncu..Belhanda kafasına göre takıldığından hiç koşmadığından,savunma yapmadığından 6-8 numaralara fazla yük biniyor..Yani takım 10 kişi oynuyor..Laubali hareketleri de takımın ritmini bozuyor..Balo geldiğinde ilk kesilecek oyuncudur..Zeneli çok iyi oyuncu direk dikine kaleye gidip çok iyi pozisyon alıyor..Biraz daha takıma alışsın net 11 oyuncusu olur..Barasi'yi kısa sürede pek izleyemedik fizik olarak yetersiz gibi duruyor şimdilik...Semih bu maç vasattı,Yusuf Erdoğan Zeneli'nin yedeği olur..Bu kadroda Akıntola-Belhanda hiç oynayamaz bir süre sonra bekleyip göreceğiz..Nani-Balo dahi 10 numara oynar bu takımda form tuttuklarında...
Stamboli konusunda haklısın diğer yorumlar in hep trrik
Teknik kapasitesi yüksek oyuncular yaş aldıklarında daha cok takımın beyni konumuna geçiyorlar yakin zamanda Rooney örneğinde görmüştük 8 numara oynamıştı kariyerinin son zamanlarını ve katki vermişti aynısı 10 numara pozisyonunda Nani ile yapılabilir eski hızında olmasa da patlayıcı gücü şutları ve oyun zekası belli bir düzeyde fazlasıyla devam ediyor şahsi fikrim nispeten ağır ama cüsseli 2 santraforumuz olduğu için maç sıkıştığında 4 4 2ye dönüp niang ve baloyu çift forvet deneyebiliriz yerden orta sahadan set hücumu yerine geriden uzun toplarla direkt santraforlarimizi bulabiliriz sirti dönüp pozisyon yakalayacaklari gibi zeneli veya yusuf sari tarzinda 2 hizli kanadimiza kafayla indirilecek bir ara topu ciddi pozisyonlar yakalamamizi sağlayacaktır cok fazla sisteme ve oyun tarzina müsait takimimiz var kimya da uyarsa başarı gelecektir diye umuyorum
bende stambuli görüşünüze çok katılmıyorum. Takımı eleştirmek gerekirse rakipler orta sahamızı çok hızlı geçiyorlar ve 70. dakikadan sonra kondisyonumuz düşüyor. Hocanın 65-70 den sonra aynı anda 4 oyuncu değiştirmesi gerekiyor bence. Bardağın dolu tarafından da bakarsak, artık oturmuş bir kadromuz var. futbolcular birbirine alıştılar ve çok hızlı paslaşabiliyoruz. Geçen sezon sadece 10 tane iyi oyuncuyla ligi çevirirken bu sezon 15-16 tane oyuncumuz ilk 11 de oynayacak seviyede. Niang sayılmayan ilk golünden sonra daha iyi anladık ki Sherif'den çok daha yetenekli bir santrafor. Montella döneminde daha taktiksel ve ayağı yere basan bir futbol oynuyorduk. Şimdi biraz daha paldır küldür oynuyoruz gibi. Tamam keyif veriyor ama çok pozisyon görüyoruz kalemizde.
Cok güzel yorum kaltiliyorum
4 büyükleri izledik bu hafta. Stambouli-Emre sayesinde bizim gibi kaleciden topu alıp hızla hücum edebilen bir takım yok bu ligde..Yusuf Sarı-Zeneli'ye Balo-Nani-Badou'da form tutup eşlik ettiğinde Nıang show yapacaktır..Rodrıgues az daha hazır olduğunda beklerimiz harika..Svensson'u yüce yaradan nazarlardan korusun..3 yerli sıkıntımız yok..Takımın tek sırıtanı Belhanda..Kluıvert fazla müsaade etmeyecektir bu duruma..Belhanda dışında harika bir takımız..Montella ayarlarına dönüyoruz..Başkanı ve tüm ekibi tebrik ederim başarılar ADS.,..
Hadi bir eleştiri yapalim. Bu stad neden dolmuyor neden bomboş. İlla Avrupa maçımı olmalı illa büyük denen takımları gelmeli. Bende bunu anlamıyorum. Fenerin gs nin Trabzonu maçlarına baktim tıklım tıklım. Eeee biz de büyük olmak istemiyor muyuz. Biz de şampiyonluğa oynamak istemiyor muyuz. O zaman o stad dolacak arkadaş. Haaa şunu da söyleyeyim stada gelen taraftar olayını hakkını veriyor. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Helal olsun diyorum
süper takım demirspor

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana DemirsporBodrumspor