ADANA DEMİRSPOR KARTAL’I 2-1 İLE GEÇTİ

 
Stat : Adana 5 Ocak
Hakemler : Özgüç Türkalp, Hakan Eygü, İbrahim Bozbey
 
Demirspor : Şener Özcan, Berat Çetinkaya, Karim Alhassan, Raheem Lawal, Hüseyin Cimşir, Kerem Can Akyüz, Özgür Öcal, Erman Özgür, İrfan Başaran, Erçağ Evirgen, Carlos Juninho
 
Kartalspor : Ersen Çilingir, Deyvison, Efecan Karaca, Mehmet Uslu, Ercan Pülgir, Uğur Akdemir, Okan Yıldız, Gökhan Güney, Timuçin Aşcıgil, Yaser Yıldız, Ferdi Başoda
 
Goller : Juninho Dk 14, Erman Özgür Dk. 48, Demirspor, Mehmet Uslu Dk 89 (pen) Kartalspor
Sarı Kartlar : İrfan (Dk. 34), Kerem Can (Dk. 53) Demirspor, Timuçin (Dk. 30), Ethem (Dk. 32), Fevzi (Dk. 43), Erhan (Dk. 78) Kartalspor
 
Adana’ya bütün gün yağan yağmurla birlikte ağırlaşan bir sahada her iki takım maça başladı. İlk dakikalar her iki takımın birbirlerini kontrol ettiği bir orta saha mücadelesi şeklinde başladı.
 
Dk. 8: Lawal kendi ceza sahamızda kaptığı topla güzel bir dripling ve verkaçlarla topu Kartalspor ceza sahasına kadar taşıdı. Ceza sahasına kestiği topa Juninho yetişemedi. Atağımızı sol kanattan tazeleyen Erçağ’ın ortası ise etkisiz oldu.
 
Dk. 14 : Demirspor’un golü geldi. Demirspor’un sağ kanadından gelişen atakta, Erçağ topu ceza alanının içine ortaladı. Sahanın ıslaklığı ile ayağı kayan Kartalspor stoperi Ethem’in eline çarpan topa penaltı itirazları sürerken, boşta kalan topu golcümüz Juninho ağlarla buluşturdu. 1-0
 
Dk. 20 : Demirspor’un tüm hatları ile geliştirdiği bir akında ceza sahasının önünden Lawal’ın vuruşu doksan tabir edilen noktadan direkten geri döndü.
 
Dk. 28 : Kartalspor’un nerede ise ilk atağı direkten döndü. Bu dakikada yapılan korner atışına yapılan vuruş kale direğimizden döndü.
 
Dk. 29 : Bu ataktan bir dakika sonra ileriye atılan bir topla, Lawal kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak Kartalspor defansı topa müdahale etti.
 
İlk yarının sonlarına doğru giderek ağırlaşan sahada her iki takım da atak geliştirmekte hayli zorlandı.
 
Dk. 44 : Oyunun iyice sıkıştığı bir anda Keremcan’ın nerede ise 35 m.den çektiği şutu kaleci Erşen zorlukla çıkardı.
 
Karşılaşmanın ilk yarısı Demirspor’un 1-0 galibiyeti ile tamamlandı.
 
Dk. 47 : İkinci yarı ağırlaşan sahada Kartalspor’un atağı ile başladı. Sol kanattan ceza alanımıza ortalanan topa Hüseyin Cimşir son anda dokunarak Kartalspor’un mutlak bir golünü önledi.
 
Dk. 48 : Demirspor’un ikinci golü geldi. Topu sol kanadımızdan alan Juninho, çalımlarla Kartalspor ceza alanına kadar girdi. Kale sahasına kestiği topu kaptan Erman kafa ile ağlarla buluşturdu. 2-0
 
Dk. 50 : Kartalspor’un ceza alanımız içinde topu Timuçin ile buluşturdu. Bu oyuncunun kısa mesafeden vurduğu şutu kalecimiz Şener ustalıkla önledi. Gelişen pozisyonda kalemiz için riskli olan topa da Berat müdahale etti.
 
Golden sonra yaklaşık 10 dakika süren Kartalspor baskısını ustalıkla atlatan Demirspor, orta saha ve ileri uçtaki teknik kapasitesi yüksek oyuncuları ile oyunu orta sahaya ve Kartalspor sahasına taşımayı başardı
 
Dk. 65 : Demirspor sağ kanattan geliştirdiği atağı İrfan ceza sahasına ortaladı. Juninho’yu aşan top ceza sahası dışına çıktı. Bu topa oldukça sert vuran Hüseyin’in şutu auta çıktı.
 
Dk. 68 : Kartalspor uzaktan kalemizi yokladı, top kaleci Şener’in eldivenlerinde kaldı.
 
Maçın bundan sonraki bölümünde Demirspor iyice oyunu yavaşlatarak, oyunu orta sahaya yığdı. Kartalspor ise bu oyuna ayak uydurarak cılız ataklarla Demirspor’un üzerine gelmeye çalıştı. Oyunun iyice yavaşladığı bu anlarda Demirspor taraftarı tüm coşkusu ile devredeydi.
 
Dk. 82 : Lawal’ın ağır saha şartlarına rağmen taşıdığı topla İrfan ile verkaça girdi. Lawal’ın ceza sahası içinde çektiği sert şutu kaleci Erşen başarı ile önledi.
 
Dk 88 : Ceza sahamıza giren Kartarspor’lu oyuncuyu Özgür Öcal düşürdü. Kazanılan penaltı atışını Mehmet Uslu gole çevirerek durumu 2-1’e taşıdı.
 
Son dakikaları yine sıkıntılar içinde geçen maçta başka gol olmayınca maçta 2-1 Demirspor’un galibiyeti ile sonuçlandı.
 
Bu galibiyetle sadece bir sıra yükselerek yedinciliğe yerleşen Demirspor’un zirve ile arasında 4 puan, lig ikincisi ile sadece 2 puan kaldı.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor