"Yeni sezona girerken"

Uzun zamandan bu yana şahit olmadığımız bir transfer ve hazırlık sezonu geçiriyoruz. Geçen seneki kadronun ana iskeletini muhafaza ediyoruz. Hakan Kutlu’nun kurduğu bu yapıyı Ümit Hoca da devam ettirdiğine göre aynı futbol anlayışına sahip oldukları anlaşılıyor. Bu sezon gidenlerin yerine ve geçtiğimiz sezon aksayan noktalara transferler yapıldı. Yeni oyuncuları henüz izleyemediğimiz için bir şey söylemek olanaksız.

Ancak geçen sezonun en popüler oyuncuları olan “atanla-tutanı” kaybetmemiz bana göre olumlu olmadı. Duyumlara göre disiplinsiz olduğu gerekçesi ile Çağlar, kadro dışı bırakıldı. Geçtiğimiz sezondan bu yana Ümit hocanın bir türlü yıldızının barışmadığı Pote ise takımdan gönderildi. Oysa deneyimli ve uzman bir hoca hem taraftarlar tarafından sevilen hem de takıma faydası olacağı bilinen bu iki oyuncuyu hazırlık ve kamp dönemlerinde kazanabilirdi.

Geçtiğimiz sezon defans ve forvet hattımızda çok sıkıntı yaşanmadı. Ancak orta sahamızda ise nerede ise hiçbir oyuncu tutmadı. Orta sahada bir tek Traore kendisinden bekleneni verirken, o da sezon boyunca sarı kartlarla boğuştu. Marka değeri itibarı ile transfer edilen Anderson, devre arasında gönderilen Galip Güzel, Murat Duruer, Murat Akın ve Sergei Politylo, takımda kalan Emre Nefiz, Vedat, Erdal ve Levent Ayçiçek beklenileni veremediler.

Bu sezonda orta sahaya yapılan Aosman ve Tevfik transferlerinin yeterli olmadığını gözlüyoruz. Kamp döneminde olumlu sinyaller verse de Anderson ve henüz lisansı çıkarılmayan Nermin Hodziç’in (kampta beğenilmediği söyleniyor) yeterli olmayacakları aşikar. Ben transfer sezonunun biteceği eylül ayının başına kadar özellikle orta sahaya takviye yapılacağını düşünüyorum. Özellikle Süper Lig takımlarında kendine şans bulamayacak olan bir ön libero ve bir 8 numara transferinin yapılması gerektiği görüşündeyim. Sezon boyunca yaşanacak kartlar ve sakatlıklar konusunda da bu transferlerin faydası olacaktır.

Her sezon olduğu gibi bu yılda Süper Lig'e çıkacak ve küme düşecek takımları yine kulüplerin mali yapısı belirleyecek. Geçtiğimiz yıl Süper Lig'den düşen ve borç batağında olmayan Erzurum ve Akhisar bu yılın favorisi olarak görünüyor. Bu akşam Süper Kupa finalinde Galatasaray’a karşı seyrettiğim Akhisar’ı özellikle ilk yarıda oldukça beğendim. Adana Demirspor, Hatayspor, Altınordu ve Altay ile birlikte ilk iki mücadelesi verecekler. Kadro yapısı ve mali durumu sıkıntılı olan Bursa, Eses, Balkes, Adanaspor, Keçiören ve Menemen gibi takımların da alt sıralarda yer alacağını düşünüyorum. Demirspor’un Akhisar ve 14 yeni transferi ile Erzurum karşısında ilk iki mücadelesi vermesi gerekir. Dediğim gibi mali sıkıntılar ve futbolcu ödemeleri her yıl olduğu gibi bu yıl da Süper Lig'e çıkacak takımı belirleyecek.

Bu ligin deneyimli bir takımı olmamız, takımın nüvesini muhafaza ederek çekirdek kadronun üstüne takviye yapmamız, uzun zamandır ilk defa takım halinde bir kamp dönemi geçirmemiz ve fazla sayıda hazırlık maçı yaparak lige hazırlanmamız bizim için çok büyük bir avantaj. İlk defa taraftarlar gibi ben de “o yılın, bu yıl olduğu” düşüncesindeyim. Ne diyelim; hayırlısı.

Murat HASEKİOĞLU

Yorumlar

Erzurum karşısında hazırlık maçında izlediğim takımımız orta saha ve ileri uçta oldukça sıkıntılı görünüyor ve ataklara çıkmakta oldukça zorlanıyordu. Orta saha ve kanatlar ve forvet bölgesi sıkıntılı görünüyor. Bu yıl sanki biraz daha zor geçecek bizim için. İnşallah yanılırım.
Ya Allahını seversen yazar hangi iskelet kadrodan bahsediyorsun.daha 4 pas yapamayan kadrodan takımın eniyileri sizinde söylediğiniz gibi atanla tutan ve berk yıldız gitti yalnız geriye sadece iyi olarak süleyman ve troure kaldı.zaten sağaçık süleymanıda çok bilmiş ümit özat dağbek oynatarak körertiyor.kardeşim süleymanın gerçek yeri sağaçıktır.rizede hocası mecburiyetten sağbek oynattı.ama ümit özat ısrarla inat ederek süleymanı sağbek oynatıyor.inat adamdan bir tarrak olmaz.ayrıca daha öncede yazmıştım şu anki kadro ilk iki için yetrersiz.bütün umutlar kapalı kutu olan suriyeli aosman,nermin hodziç ve mustampha carayola kaldı bunlar çok iyi çıkarsa ilk iki için mücadele ederiz eğerki birkaçtanesi orta çıksa bile ķesinlikle ilk ikifen çıkamayız ancak kalabilirsek belki playofa kalırız.yoksa ilk ikiden akhisar erzurum ve altay üçlüsünden ikisi çıkar.gerisi faso fiso.bizim takımda şuan iyi olarak mehmet uslu, süleyman ,golcü stokes, troure ve iyi olarak tahmin ettiğim mustampha carayol var.eğerki bunlara aosman eşlik ederse iyi olur ama troure ile aosman iyi olsa bile yanlarına bir gökhan alsan çok iyi yakışır.nermin hodziç dediğimize bakılırsa iyi değilmiş.eeee bu menejerin getirdiği adam ancak bukadar olur.keklemeye devam etsin bakalım kulübü.
olumsuzluğa gerek yok şöyle düşünün iki kanat bölgesinde carayol kosecki ve hatta hırslı bir volkan şen olacak , kalede bence çağlar hava ve yan toplarda sürekli hata yapıyordu emrullah bence daha faydalı olacaktır , bekler ve stoperler bence bu lig için bence gayet iyi , orta saha traore vedat aosman levent sizce çok mu kötü bence değil forvet hattına bir alternatif olabilir , en büyük sorun bence takım olabilmek sahada herkesin buna taraftarda dahil birbirine yardımcı olması gerekir erzurum akhisar giresun bizden çok çok iyi değiller karamasar olmaya gerek yok O SENE BU SENE İNŞALLAH

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor

Yazara ait son köşe yazıları

13 Kasım 2023, Pazartesi 17:15
4 Eylül 2023, Pazartesi 13:14
1 Eylül 2023, Cuma 19:31
14 Ağustos 2023, Pazartesi 14:03
11 Ağustos 2023, Cuma 15:07
16 Ağustos 2021, Pazartesi 17:21