"Ümit Hoca'nın tercihleri"

Ligin ilk 3 haftası geride kaldı. Kanımca ligin, Eskişehir ile birlikte en zayıf 3 takımı ile oynadık ve sadece tek galibiyetimiz var. Önümüzdeki haftalarda daha zorlu ve giderek daha oturmuş rakiplerle mücadele edeceğiz.

Şampiyonluk parolası ile başladığımız sezonda oynanan bu 3 karşılaşma da kimseyi tatmin etmedi. Geçen seneki kadromuzu koruyan, üstüne takviyeler yapan, en erken ve tam kadroya yakın kampa giren ve yeterli hazırlık karşılaşması yapan bir kadro oluşturduk. Bildiğim kadarı Ümit hocanın talep ettiği tüm futbolcular transfer edildi, ancak sonuç kimseyi tatmin etmiyor.

Herkes bilir, futbolun en önemli kurallarından biri; “atanla, tutanın iyi olması”dır. Sezon başında 1. Ligin en iyi atanı Pote ile en iyi tutanlarından bir Çağlar bizim kadromuzda iken, Ümit hocanın kişisel tercihlerinden ve futbolcuları idare edememesinden dolayı en önemli rakiplerimize kaptırdık.  Eğer şampiyonluğa oynayan bir takımdaki birinci kaleciyi gönderiyorsanız, yapacağınız ilk transferin takıma iyi bir kaleci alınması gerekir. Ancak eski kalecimiz Emrullah’ı kadroya dahil ederken, geçen seneki yedek kalecimiz Kurtuluş ile şampiyonluğu kovalamanın hiçbir anlamı olamaz. Oynadığımız 3 hafta boyunca sahaya forvetsiz çıktık. Balıkesir maçında takımdaki Gladkyy, sanki bir kanat oyuncusu gibi oynarken, sonraki iki maçımızda sahaya forvetsiz çıktık. Kalemizi koruyan Kurtuluş ise rahat kazanacağı topları elinden kaçırarak, rakiplerimize önemli pozisyonlar verdi.

Ümit hocanın bir kadro mühendisliği olduğunu düşünmüyorum. Yapılan tüm transferlerin birbirine çok benzer karakterde transferler olduğu, yaratıcı ya da oyunu değiştirebilecek yapıda oyuncuların transfer edilmediğini düşünüyorum. Takımda “Ağabeylik” yapabilecek, saha içinde futbolcuları yönlendirebilecek bir deneyim yok. Orta sahada pres, duran top organizasyonları, kanatlardan yapılan bindirmeler gibi her hangi bir oyun karakteristiğimiz yok. Kadroda birçok kanat oyuncusu varken, bu oyuncuların getireceği topları ve ortaları değerlendirebilecek bir forvetimiz yok. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi her iki bekimizde kanatlardan top taşımıyor. Defansdan ayrılmıyor. Adil ve Semih çok beğendiğim stoperler olmalarına rağmen, kazandıkları topları doğru olarak oyuna sokamıyor.  

Bunların dışında Ümit hocanın tercihleri de akıllara ziyan yaşanıyor. Dün olduğu gibi takım sahaya 1-2 yabancı oyuncu ile çıkıyor. Bir gün önce kadroya katılmış, Berk ve Sinan ilk 11’de sahaya çıkarken kamp görmemiş Volkan sahaya sürülüyor ve ilk yarı takımda tek yaratıcı oyuncu olarak görülmesine rağmen ikinci yarı oyundan çıkartılıyor. Takımda Kurtuluş, Vedat, Mehmet Uslu, Adil gibi deneyimli oyuncular varken, birgün önce kadroya girmiş ve futbolcuların isimlerini bile bilmediğini düşündüğüm Berk’e ikinci yarı kaptanlık pazubandı veriliyor. Traore’nin yokluğunda geçtiğimiz yıl başarı ile ön libero oynayabilen Talha kadroda iken, sezonun ilk transferi Nermin mevcutken, neden kadromuzda yer aldığını anlayamadığım ve iki haftadır sahada varlığını hissetmediğim Tevfik’den ne bekleniyor. Tüm bunlar takımda bir plansızlık ve programsızlığın olduğunu gösteriyor.

TFF 1. Ligde birçok hocaya nasip olmayan olanaklar Murat Sancak tarafından Ümit Özat’a sunuldu. Ancak ne kadro yapımız, ne oynanılan futbol ne de Ümit Hoca’nın tercihleri ve oyun anlayışı bana güven vermiyor. Ne diyelim; hayırlısı…  

Murat HASEKİOĞLU

Yorumlar

Bana da güven vermiyor. Hayırlısı olsun iyi olur inşallah sonumuz
yine ufukta husran gözüküyor.bu kadro ıle bu oyunla ilk iki mucize ployof ise zor .maç icerisinde oyunun kaderini degiştirecek kişisel becerisi olan futbolcumuz yok.
Murat abi kadro bizi de şaşırttı. Bu sezon ağır sakatlıktan dönen Kosecki den ne kadar fayda sağlarız? Ya Carayol adam müzmin sakat, Gladky yetersiz, LaGear, Anderson büyük fiyasko. Yabancı oyuncularından neredeyse sıfır katkı alan Ümit hoca bence şaskınlık içerisinde. Bir de Pote gibi lider golcün sahada olmayınca çok sıradan bir takım oluyoruz. Başkan ve Yönetimmaalesef bu kadar büyük bütçeyle sınıfı geçememiştir, transferlerde kadro mühendisliğinde büyük hatalar yapmıştır.
Arkadaşlar 3 maç sonunda sahada futbol adına birşey gördünüzmü bu takımın bir oyun planı yok kanatlar yok orta saha yok forvet hiç yok Topçular tank gibi Agır koşan yok pres yapan yok baskı yok ve topcuların kendine güveni yok sen metin gibi bir menekşe ümit gibi bir hocaya güvenirsen sonu bu olur malesef paralar ve emekler çöpe gitti yazık sen bu halinde turgeyleri zor yenersin bırak yenmeyi 1 puan bile haram adamlar takım olmuş hepsi asker bizim gibi hepsi komutan degil
Hakan abi gladkyy sanki kanat oynadi gibi yazmissin gibisi fazla olmus abi bildigin acemi kanat oyuncusu gibi oynadi adamcagiz belkide zavalli gladkyy 30 yasindan sonra ne hallere dustum demistir yazik ya bu kadar futbol cahili olmaz tek kelime ile umit hoca ya futboldan anlamiyor diyecem 30 sene futbolun icinde olan bir adam dunyanin en kotu futbolcusu veya teknik direktoru olsa bile bu kadar hata yapmaz cok gec olmadan murat baskan bu is el atmali yada menajer metin takimin basina gecmeli

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor

Yazara ait son köşe yazıları

13 Kasım 2023, Pazartesi 17:15
4 Eylül 2023, Pazartesi 13:14
1 Eylül 2023, Cuma 19:31
14 Ağustos 2023, Pazartesi 14:03
11 Ağustos 2023, Cuma 15:07
16 Ağustos 2021, Pazartesi 17:21