Demirspor son 10 yılda 4 kez ilk maçta elendi

Adana Demirspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda yarın Samsun'da Spor Toto 3.Lig ekiplerinden 1930 Bafraspor ile oynayacak.

Mavi-Lacivertli takımın son 10 sezonda Türkiye Kupası'nda neler yaptığını sizler için araştırdık. 2003-04 sezonundan bu yana Türkiye Kupası'na 3 kez katılamayan Adana Demirspor 4 kez de ilk turdan elendi.

2003-04 sezonunda 1.Kademe maçında kendi evinde Şanlıurfaspor'u mağlup ederken 2.Kademe maçında yine kendi evinde oynadığı maçta Ankaragücü'ne 1-0'lık skorla mağlup olarak elendi.

Bir sezon sonra 1.Turda ezeli rakibi Mersin İdman Yurdu ile eşleşen Mavi-Lacivertli takım deplasmanda oynadığı maçı 2-0 kaybederek kupaya veda etti.

2005-06 ve 2006-07 sezonlarında Türkiye Kupası'na katılamayan Adana Demirspor'un dönüşü deyim yerindeyse muhteşem oldu ve 2007-08 sezonunda kupada Türkiye'yi salladı.

O sezonda ilk tuda Antalyaspor'u penaltılarla, ikinci turda Altay'ı 1-0'lık skorla mağlup ederek eleyen Mavi Şimşekler gruplara kalmayı başardı. B grubunda Kırıkkalespor, Trabzonspor, Manisaspor, Gençlerbirliği ile eşleşti. Grupta oynadığı 4 maçın 3'ünü kazanan Adana Demirspor sadece Gençlerbirliği'ne yenildi. Grubu averajla 2.sırada bitirerek çeyrek finale yükseldi ve yine Gençlerbirliği ile eşleşti.

Türkiye Kupası'nda gruplardan yükselmeyi başaran Süper Lig dışında tek takım olan Adana Demirspor Adana'da oynanan ilk maçta Ankara ekibine karşı neredeyse tek kale oynamasına rağmen 1-0 kaybetti. Rövanşında ise 90.dakikaya 2-1 önde girmesine rağmen son dakikada yediği golle veda etti.

Adana Demirspor 2008-09 sezonunda ilk turda İskenderun Demirçelikspor'a penaltı atışları sonrası elendi.

2009-10 sezonunda Kupada yer almayan Mavi-Lacivertliler 2010-11 sezonunda Kırıkhanspor'a penaltı atışları sonrası yenilerek veda etti.

Mavi-Lacivertli takım şampiyon olduğu 2011-12 sezonunda ilk turda Adana'da Elazığspor'u 2-0 yenerek eledi, ikinci turda yine kendi sahasında Kayseri Erciyesspor'u 2-1'lik skorla mağlup etti ve 3.tura yükselmeyi başardı. 3.turda Galatasaray ile eşleşen Adana Demirspor Türk Telekom Arena Stadı'nda 3000 taraftarı ile birlikte iyi bir oyun sergilemesine rağmen sahadan 4-1'lik skorla mağlup ayrıldı ve kupaya veda etti.

Geçen sezon lige iyi başlayamayan Demirspor Türkiye Kupası'nda da Çorum Belediyespor'a 2-1 mağlup olarak elendi.

HaberADS ÖZEL

Yorumlar

arkadaşlar, bafraspor macı ıcın, taraftar goturülecekmı, lutfen haberleşelım, saygılar, a.d.s.
saldır mavi şimşeğim bizim için show yap gel
Arkadaşlar 1930 bafra sporla aynı grupta olan Belediye van spor kendi sahasında maça tam kadro çıkan Manisa sporu 2-0-yenip eledi onun için Adana Demir sporda kupada çok dikkatli olmalı ve takımı küçümsememeli Bafra spor kendi sahasında oynadığı 3 maçta 2 yenilgi 1-beraberlik aldı deplasmanda 1 mağlubiyeti ve bir Denizli galibiyeti var
bu yönetimle bu iş olmaz ,acilen kongre yapılmalı ,aydoğdu başkan olmalı bu yıl şampiyon olmalıyız ,şampiyonluk bu yönetime 10 gömlek fazla gelir,acilen kongre ve yönetim istifaaa !!!
arkadaşlar, allahını seven bu ıbrahım anklaşmıdır , nedır, bırı dur desın ya, bu adam kafayı sıyırmış.
bizim için kupa maçı hiç önemli değil önemli olan ligdir yücel hoca burda yusuf akyeli raşiti ferhat çökmezi kaleci recebi mesut sarayı nurettine aybarsa şans verir işte o zaman oynatmadığı futbolcuları kızağa çektiklerini hakkını yediği futbolcuların kıymetini bu maçta görür en çok transfer yapan biziz oynatmayan futbola küstüren takım yine biziz yazıktır bu çocuklara haydi çocuklar gösterin kendinizi yücel ildiz tanısın sizleri Allah yar ve yardımcınız olsun
bencede bafra maçına seyirci götürülecekmi diye soran zat sağlıklı biri değil heralde sakın o kişiyi benle karıştırmayın sizlerden ricam beni tanıyanlar saçma sapan şeylerle uğraşmayacağımı bilir birileri benim ismimle beni kötü tanıtmak istiyor heralde allahından bulsun diyor saygılar sunuyorum..a.d.s

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor