"Çok önemli 3 puan"
Çok önemli haftalarda ege deplasmanlarından toplam 6 puan alarak, kayıpsız dönüyoruz. Haftasonu Akhisar ve dün Altınordu maçlarını kayıpsız atlatarak Giresun maçını beklemeye başladık.
Ne yalan söyleyeyim, son dönemlerde Altınordu deplasmanı benim en korktuğum maşlardan biri idi. Nerede ise sıfır hata ile oynadığımız maçta bizim için çok önemli olan 3 puanı alarak dönüyoruz. Karşılaşmanın genelinde maçı kendi sahamızda kabul edip, hızlı adamlarımız ile atağa çıkmaya çalıştık. Bu ataklarda topu Dibba ile buluşturup gol aradık. Dibba’nın etkili olamadığı pozisyonlarda dönen topları Sedat, Sinan ve Gökhan ile değerlendirmeye ve uzaktan şutlarla pozisyonlar yaratmaya çalıştık. Ancak en önemli kazanımımız defans anlayışında oldu. Geri dörtlü nerede ise hiç pozisyon kaçırmadı. Hasan tam bir ön libero gibi oynayarak, hücum etkinliklerine çok fazla çıkmadı. Her iki bekimiz önceliği defans anlayışına verirken, rakibin en tehlikeli adamı Enis’i Talha ile marke ettik.
Dün Giresun’un Keçiören karşısında puan kaybetmesini bekliyordum, olmadı. Bugün Menemen puan alırsa, ikili averajla da olsa haftayı ikinci sırada tamamlayacağız. Artık tüm maçlarımızı kazanıp, rakiplerimizin puan kaybetmelerini bekleyeceğiz. Artık kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. 4 maçı kazanmamız halinde ben zirvedeki takımlardan birinin mutlaka takılacağını düşünüyorum. Hiçbir şey olmasa dahi, en kötü ihtimal play-offlara kalsak bile Süper Lige çıkma yolunda en kuvvetli adayın Demirspor olduğunu düşünüyorum.
Bu saatten sonra kimse fikstürü inceleyip, bizim ya da rakiplerimizi maçlarını kolay ya da zor diye sınıflandırmasın. Bizim Eskişehir’e puan vermemiz gibi, Altay’ın kendi sahasında Bolu’ya yenilmesi gibi, gününde olmayan, stres yaşayan takım puan kaybedebiliyor. Bu nedenle biz maçlarımızı kazanıp, rakiplerimizin kaybetmesini beklemek lazım.
Benim takıma olan inancım tam, hocamıza güvenimiz tam. Bu kulüp bu sene kendi göbeğini kendi kesip ilk ikiden doğrudan çıkacak. Hedef son 4 maç, son istasyon zafer olsun!
Murat HASEKİOĞLU
Yorumlar
14.04.2021 15:17
Puanlar: -44
Yeni yorum ekle