Zorlu bir lig olacak

Spor Toto 1. Lig’de yeni sezonda mücadele edecek takımlar belli oldu. Adana Demirspor’un da yer aldığı lig, 10 Ağustos’ta başlayacak. Bu sezon ligde hem şampiyonluk hem Play-Off hem de ligde kalma yarışı nefesleri kesecek.

13 farklı ilden 18 takım

2018-19 sezonunda 1. Lig’de geride bıraktığımız sezona nazaran 6 farklı takım yer alacak. 3 Süper Lig’den düşen, 3’de 2. Lig’den yükselen takım ligin yeni takımları konumunda. Önümüzdeki sezon 13 farklı ilden toplam 18 takım Spor Toto Süper Lig’e yükselme mücadelesi verecek. İlk 2 direk çıkarken, 3, 4, 5 ve 6’ncı sıralar yine Play-Off oynayacak.

Yeniler kapalı kutu

Bu sezon şampiyon olarak Spor Toto 1. Lig’e yükselen Altay, Hatayspor ve Afjet Afyonspor yeni sezon öncesi kafalarda soru işareti bırakıyor. 3 takım da adeta kapalı kutu. Geçen sezon lige yeni yükselen Erzurumspor’un Play-Off finalinden Süper Lig’e çıktığını düşünürsek, lige yeni çıkan takımlara dikkat edilmeli. 3 takım da büyük hasretlerini dindirerek lige yükseldi.

İkişer takımlı iller

Spor Toto 1. Lig’de 2018-2019 sezonunda Adana, İzmir, Ankara ve İstanbul illerinden 2’şer takım mücadele edecek. Adana’dan; Adanaspor, Adana Demirspor, İzmir’den; Altınordu, Altay, Ankara’dan; Gençlerbirliği, Osmanlıspor, İstanbul’dan ise; İstanbulspor ve Ümraniyespor yer alıyor.

 
TFF 1. LİG 2018-19 SEZONU TAKIMLARI

Adana Demirspor

Adanaspor

Afjet Afyonspor

Altay

Altınordu

Balıkesirspor

Boluspor

Denizlispor

Elazığspor

Eskişehirspor

Gazişehir FK

Gençlerbirliği

Giresunspor

Hatayspor

İstanbulspor

Karabükspor

Osmanlıspor

Ümraniyespor

Yorumlar

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
01 Adana Demirspor