Süper Lig'de 5. haftanın öne çıkan 10 olayı

Süper Lig'de 5. hafta da tamamlandı. Geride kalan hafta bir çok ilk ve unutulmaz an yaşanırken bazı seriler sürdü, bazı seriler ise bitti. İşte Süper Lig'de haftaya damga vuran 10 olay...

1- 18 yıl sonra oynanan İzmir derbisinde Altay sevindi

Süper Lig`de 18 yıl sonra birbirlerine rakip olan İzmir temsilcilerinden Altay, 1-0 geriye düştüğü müsabakada Göztepe`yi uzatmada yıktı: 2-1 Mücadelede siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golü Marco Paixao kaydetti.

2- Haftanın en gollü maçı Karagümrük`ün

Öznur Kablo Yeni Malatyaspor, VavaCars Fatih Karagümrük`u ağırladı. Tam 7 gole sahne olan müsabakadan konuk Fatih Karagümrük 4-3 galip ayrıldı.

3- Uzatmada yıkılan Yiğido`nun 3 puan hasreti devam etti

Demir Grup Sivasspor, konuk ettiği Gaziantep FK ile 90+2`de yediği golle 1-1 berabere kaldı. Yiğido, bu sezon ligin geride kalan 5 maçında da galibiyet sevinci yaşayamadı.

4- Fırtına, 39 yıllık rekorunu egale etti

Trabzonspor, Kasımpaşa`yı Yunan oyuncusu Bakasetas`ın şık golüyle deplasmanda 1-0 mağlup etti ve zirve yarışında haftayı kayıpsız kapattı. Bordo-mavili ekip bu galibiyetle 1981-1982 sezonunda kırdığı "deplasmanda yenilmezlik rekoru"na (20 maç) da ortak oldu.

5- Beşiktaş`tan müthiş geri dönüş

Beşiktaş, ilk yarısını 2-0 geride kapattığı maçta Fraport TAV Antalyaspor`u deplasmanda 3-2 mağlup ederek averajla liderliğini sürdürdü. Siyah-beyazlılarda karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Necip Uysal ve Mehmet Topal oyuna devam edemezken Sergen Yalçın`ın ikinci yarıda yaptığı değişiklikler sonuç verdi.

6- 26 yıl sonra bir ilk

Flaş transferlere imza atan Adana Demirspor, 26 yıl sonra döndüğü Süper Lig`de bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Konuk ettiği Çaykur Rizespor`u 3-1 yenen Adana temsilcisinde İtalyan yıldız Mario Balotelli de ilk golünü attı.

7- Çaykur Rizespor`un hasreti bitmedi

Bülent Uygun`un çalıştırdığı Karadeniz temsilcisi, 5. haftada da galibiyet sevinci yaşayamadı.

8- 44 yıl sonra Süper Lig`de ilk puan

44 yıl sonra yeniden Süper Lig`de mücadele eden GZT Giresunspor konuk ettiği İttifak Holding Konyaspor 0-0 berabere kaldı. Böylece ilk 4 haftayı mağlubiyetle kapatan Karadeniz ekibi, bu sezon ilk puanını aldı.

9- Galatasaray bu sezon ligdeki ilk yenilgisini aldı

Konuk ettiği Aytemiz Alanyaspor`a 1-0 yenilen Galatasaray, 5. haftasına girilen Süper Lig`de bu sezon ilk kez kaybetti. Sarı-kırmızılı ekip ile zirve arasındaki puan farkı ise 5`e çıktı.

10- Başakşehir ilk galibiyetini, Fenerbahçe ilk yenilgisini aldı.

Fenerbahçe, deplasmanda Medipol Başakşehir`e 2-0 mağlup oldu. Böylece bu sezon Başakşehir ligdeki ilk galibiyetini, Fenerbahçe ise ilk yenilgisini aldı.

Yorumlar

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor