Spor yazarları maçı değerlendirdi

Süper Lig'in 16. haftasında Beşiktaş sahasında konuk ettiği Adana Demirspor'u 1-0 mağlup etti. Spor yazarı Turgay Demir maçı değerlendirdi. İşte o yazı;
Ligin ayarı her hafta farklı bir boyuta taşınıyor ve hakemler bu konuda inanılmaz büyük bir hata payına sahip. Üstelik VAR gibi bir teknolojiye rağmen bizim hakemler berbat haldeler.
Bu konuyu başka bir yazıya bırakıp maça girelim. Adana Demirspor ligin en iyi takımlarından, sağlam bir kadroları var ve her takım için zorlu bir rakip konumundalar.
Böyle bir rakip karşısında Şenol hocanın Salih-Josef ikilisiyle orta sahayı parselleyip 10 numara pozisyonunda Gedson'u kullanması akıllıcaydı. Bana göre ideal Beşiktaş orta sahası budur zaten.
Oyuna 4-2-3-1 dizilişinde başlayıp zaman zaman 4-3-3'e dönen Kartal ilk tempo yaptığı anlarda iyi pozisyonlar buldu. Konuk Adana temsilcisi de tempoya tempoyla karşılık verince ortaya heyecan dolu bir 90 dakika çıktı.
Onyekuru, Belhanda, Stambouli, Akintola, Ndiaye, Emre Akbaba, Gulbrandsen, Assombalonga gibi çok önemli orta saha ve forvet oyuncularına sahip Adana Demirspor önünde oyuna temkinli başlayan Beşiktaş kanat bindirmeleriyle gol ararken bir yandan da kontra yememek için tedbirli davrandı.
Salih 5.5'tan altı pozisyonunda(!) oynadı desek yeridir. Gedson aldığı her topu dikine kullanmaya çalışırken genellikle sola oynamak zorunda kaldı. Çünkü sağdaki Cenk-Roiser ikilisi N'Koudou-Masuaku kadar aktif değildi.
Kıran kırana bir 90 dakika izledik. Dünkü mücadele; Süper Lig'in kalitesinden çok öteydi. Beşiktaş'ı tebriklerimizi iletirken Adana Demirspor'u da cesur futbolundan dolayı kutlayalım.
TURGAY DEMİR !
Yorumlar
30.12.2022 10:40
Puanlar: -15
30.12.2022 11:08
Puanlar: 4
Yeni yorum ekle