"Şimdi değilse ne zaman?"

Bu yazı bir maç yazısı değildir. Biraz hayal kırıklığı ve birazda üzüntü ile yazılmış bir yazıdır. Ercan ALBAY hoca takımı zor durumda aldı. Kuruluşuna hiç müdahil olmadığı takımı belli bir yerlere getirdi, küme düşmekten kurtardı.  Üstelik bunu, sezon başında alınan birçok isim yapmış futbolcunun sezon ortasında ayrılmasına rağmen başardı. Yalnız Ercan ALBAY hocanın bildiğim kadarıyla daha bir yıl sözleşmesi var ve sürpriz olmazsa takımda kalmaya devam edecek. Durum böyleyken Tekden Denizlispor maçında oyuna başlayan kadroyu ve sonradan yapılan değişikleri anlayabilmiş değilim.

Yaklaşık üç hafta önce A2 maçları bitti.  Altyapıya, genç oyunculara önem verdiğini bildiğimiz Ercan ALBAY hocanın A2 oyuncuları tatile göndermeyip A takım antrenmanlarına alacağını düşünüyordum.  İki üç hafta boyunca yapılacak çalışmalarla Ercan ALBAY,  hem Tekden Denizlispor maçına gençleri hazırlar hem de sezon öncesi kampa götürülecek gençleri bizzat görerek gelecek sezon planlamasını ona göre yapar diyordum.  Takım çok eksik olmasına, son üç maça dört yedekle çıkılmış olunmasına rağmen bunlar yapılmadı.  Maalesef Ercan ALBAY Tekden Denizlispor maçına kadroda sadece Emre SELEN ve Mertkan KÖZİĞ’e yer verdi. Emre SELEN son gol hariç çok iyi maç çıkardı. Son gol de tamamen konsantrasyonun kalmadığı, maçın bitmiş olduğu havasından yendi. Mertkan KÖZİĞ ilk maçı olmasına rağmen çok iyi oynadı. Yalnız 4-5 defa A2 maçını seyretmiş biri olarak Mertkan KÖZİĞ’in gerçek performansına yaklaşamadığını rahatça söyleyebilirim. Ali Osman ANTEPLİ 16 dakika, Cenk ŞEKER 3 dakika, Mehmet İPEK ise 1 dakika oynama imkanı buldu. Bu değişiklikler Ercan ALBAY gibi tecrübeli bir hocaya hiç yakışmadı. Önemli bir maç oynanır, skor bakımından avantajlı olunur, vakit geçirmek için böyle değişiklikler yapılır. Dakika 87 takım yenik durumda 19 yaşındaki oyuncu ne amaçla alınır sahaya. Üç dakikada maçımı kurtarabilir; hayır. Kendini mi gösterebilir; hayır, seyirciye mi alkışlatılacak; hayır çünkü hem deplasman hem de takım geride. Bir genç oyuncu için bundan daha kötüsü herhalde dakika 89 da oyuna alınıp top ayağına değmeden maçı tamamlamak olur. Maalesef onu da Mehmet ipekle gördük.

Son 2 dakika kalmış ve top sol tarafa gelmiş, maça ısınma durumu zaten yok, topa sahip olayım, olumlu bir harekette bulunayım, hocamın gözüne gireyim çabasıyla acele bir şeyler yapmaya çalışan Cenk ŞEKER’i gördüm. Oyuna girdikten sonra en azından topa dokunayım çabası içerisinde Mehmet İPEK’i gördüm. Bu gençleri yakından takip eden biri olarak içim sızladı. Keşke profesyonel hayatlarına böyle adım atmasaydılar.

Süper Ligin şampiyonluğa oynayan takımları bile böyle fırsatları çok daha iyi değerlendiriyorlar. A takım ile hazırlık maçları oynayıp kadrolarında daha fazla genç oyuncuya yer veriyorlar. Artık eminim ki A2 takımındaki oyunculara tatillerinde ne yapmaları gerektiği ile ilgili bir proğram bile verilmemiştir. Adana Demirspor’un kurtuluşu altyapıdadır. Sağlam bir altyapı kurulmadığı sürece zaman zaman başarılı olunabilir ama asla uzun süreli başarılar elde edilemez. Adana Demirspor hocasından elindeki gençleri daha iyi değerlendirmesini bekliyoruz.

Ömer KAYA
İletişim: 
omer_kaya_1979@yahoo.com

Yorumlar

bu ışler, ercanlarla falan olmaz, ercan albayın "12 maclık karnesıne bakın, bu ortalama ıle takım kume duşerdı, zaten kıyısından gecıp kurtulduk, ıyı kı orduyu yenmışız, beyler bu takımın kurtuluşu, yıne soyluyorum , sayın gokogludur, bu ınsanı kırmayalım, belıyedekı konumu, yılların tecrubesı, bu kışıde mevcuttur, amerıkayı yenıden keşfe kalkmanın bır anlamı yok.saygılar. a.d.s.
"Yılların tecrübesi Mehmet Gökoğlu" hahahahahahahhaha ekrana çayı püskürttüm lan allah belanı vermesin ibrahim :))))
süper bir yazı olmuş. tebrik ederim. altyapıdan adam alacağız lafının hikaye ve göz boyama olduğunu sizde gözünüzle gördünüz, yaşadınız. en iddiasız maça bile alt yapıdan kimseyi almadılar. 10. milyon lira ile geleceğim lafının da hikaye olduğunu göreceksiniz ama iş işten geçmiş olacak. şimdiden gelecek sezon için hepimize geçmiş olsun. Önemli Not: Ercan hocayı da kullandılar. 1.5 yıllık kontrat yaptılar. ama işleri bitti. şimdi de onu satacaklar.
Anlaş denilen zerzevat!. Birader problemlerin varsa git başka alanlarda uğraş bul kendine..Bugün Altınordu şampiyon olmuşsa altyapıyla oldu..Buca kendi yağında kavruluyorsa altyapıyla.Ayrıca Ercan Hoca kadroyu kurmadı.Takım yarısı gitti. Bu durumda bile Ercan Hocayla kümede kalındı..Gökoğlunun değil dirisi, Cenazesi bile kulübün önünden geçirilmemeli.52 transfer yapan zihniyete ben sadece Komisyoncu derim!..
ne gökoglu nede mustafa tuncel kulubun ismini agzına bile almasın.Adana demirspor kimsenin babasının malı degildir.gerekirse aydogduda gider daha iyisi cıkarsa.ama bu kulube çok üst düzey bir hoca lazım şimdilik.alt yapıyla ve a takımla uyumlu bir kombinasyon esliginde calısacak.mehmet eren juninho timur bilal onur tuncer bu8nların dısında kalecilerde dahil butun topcular yollanmalı.
gençlerimiz iyi fizik olarak sonrada n girmesine rağmen Cenk ŞekeR i yeterli gördüm mertkanda iyi gerçekten ellerinize sağlık çok güzel bir yazı olmuş çocuklar kendilerini gösteremeden maç bitti yazık neden böyle yaptı ercan hoca mantığı nerde bu işin zaten yeniliyorsun çocuklar kendilerini gösterebilmek için ne yapsınlar yazık onlarında bir hayatı bir piskolojisi var yazık yapmayın etmeyin BUNA ŞANS DENMEZ OLSA OLSA DALGA GEÇMEK DENİR.
cenk şeker den mertkan köziğdan emre selenden olur bu çocukları bırakmayın oynatın çok iyiler oynatılmaları şart
altyapıyı destekleyen yazılarınızı önemsiyorum, tebrikler
arkadaşlar, bu anlaş denen adam, kesın kafayı sıyırmış. yatıyor, gokoglu, kalkıyor gokoglu, anladık adamın 100 yakın aracı var, patlaklarını da bu ıbrahım denen arkadaş yapıyor, e kardeşım yarın 200 arabalı bırı gelse, en buyuk o dıyecek. sayın anlaş, patlak ışı ayrı, demırspor ışı ayrı, bunu anla artık.
arkadaşlar bu yazan kişi gerçek İbrahim anlaş değil turgeysporlu bir arkadaştır bilginize sunarım aldanmayın gaza gelmeyin amaçları ortaşlığı karıştırıp demirsporu bölmek
Çok iyi yazı olmuş. Ercan Hoca gerçekten 87 ve 89 daki değişiklikleri niye anlayan varmı.
İbrahim Anlaş , yorumunu okuduktan sonra ciddi olarak adanasporlu olduğunu düşünmeye başladım.aklı başında hiçbir demirsporlu gökoğlu ve tunceli bir daha bu camiada görmek istemez !!!
Çare altyapı!! altyapıya da çare olacak biri gerekli demekki.
ARKADAŞLAR SİZ BENİM İSMİMLE YAZAN BAŞ HARFİNİ I OLARAK KULANAN O ZATA İNANIP LÜTFEN ŞAÇMA SAPAN YAZILAR YAZIP KENDİNİZİ O CAHİL YERİNE KOYMAYIN SİZLERİN DEDİGİ GİBİ BENDE O KİŞİNİN MALUM TAKIM TARAFTARI OLDUGUNA İNANIYORUM ONDA ŞEREF HASİYET OLSA BİRDAHA YAZMAZ YAZARSADA ALLAH ONU BİLDİGİ GİBİ YAPSIN GÜNAHIMI ALIYORSUNUZ BİLESİNİZ...A.D.S
bence bu ibrahim anlaş adına yazan kişi usta rumuzuyla yazan kişidir hem calıyor hem oynatıyor akılı olun arkadaşlar benden söylemesi.
mehmet gökoğlu küsecekmiş aman ebediyen küssün mümkünse ads nin adını almasın ağzına kulübün önünden geçmesin....
sevgili Ömer kaya,yazmış olduğun yazıdan dolayı seni tebrik ediyorum.unutulmamalıki`;hayatın her alanında olduğu gibi ,futbolda da böyledir.ÜRETMEDİĞİNİZ SÜRECE DIŞARIYA BAĞIMLI OLURSUNUZ. o nedenle altyapıya her zaman önem verilmeli.ancak maalesef son senelerde adanamızın iki güzide takımında adanalı oyunculara oynama şansı verilmiyor.bu nedenlede büyük paralarla dışardan transferler yapılıyor.halbuki 80'li yıllarada iki adana takımının oyuncu kadrolarına bakarsanız ,kaç tane adanalı futbolcu oynadığını görürsünüz.örneğin;iki adana takımında oynayan liseli gençler futbolda türkiye şampiyonlukları yaşamışlardır.
altyapıda torpil olmamalı yok diyene gülerim
GERÇEKTEN YAZK, BU GENÇLERE BU ORTAMDA ŞANS VERİMEYECEKSE DAHA NE ZAMAN VERİLECEK.
şimdi bende merak ettim, 89.dk da 3-1 gerideyken genç bir oyuncuyu oyuna almanın mantığını.
klasik durum güzel özetlenmiş. sezon öncesi bir sürü genci kampa götür içlerinden 1-2 sine sözleşme imzala sonra en iddiasız maçta bile görev verme. bari gençlere umut vermeyin.yazık valla
gençlerle ilgili yönetimden de adımlar bekliyoruz. alt yapıya ne gibi yatırımlar yapılacak
Haklısınz ömer bey 3-5 dk oynatılan bu çocuklardan yıldız olmasını beklemek iyimserlik olurdu herhalde ama diğer taraftan bakıyorsunuz Roger gibi bir futbolcuya 1 yıl tahammül ediyorsunuz?? Gecen sezon kadroya baktığımızda bütün futbolcular sanki dünya yıldızlarıymıs gibi tanıtıldı bizlere oysa diğer anadolu kulüplerinde misyonunu tamamlamış demirspor da dinlenmeye gelmiş gibi görüntü verdiler. Diyorum ki biraz da gurbetçi gençlere mi yönelsek acaba oralarda yetenekli ve disiplinli çocuklar olduğunu düsünyrum.

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor