"Sezon değerlendirilmesi"

Adana Demirspor her sene olduğu gibi bu sezonda da sil baştan yaparak başta teknik heyet olmak üzere tüm kadroyu değiştirdi. Hatta bu sene diğer sezonlardan farklı olarak kulüp çalışanları ve profesyonel kadro da değişti.

Bu yıl ki kadroyu değerlendirdiğimizde, geçtiğimiz yıl forma giyen aralarında Burak ve Tiago gibi 18 oyuncu ile yollar ayrılırken, dün ilişikleri kesilen Ozan İpek, Moro ve Khaled’in haricinde 12 yeni oyuncu ile anlaşıldı. Bu kadroya ikisi yabancı olmak üzere 3-4 takviye daha yapılması planlanıyor.

Daha garanti bir oyun anlayışı olduğu bilinen Erkan Sözeri’nin bu yıl sahaya 4-2-3-1 taktiğini süreceği kesin gibi gözüküyor. Bu oyun anlayışı için Moro ve Khaled’in gönderilmesinden sonra bir ön libero, bir sağ bek transferi şart görünüyor. Bana soracak olursanız bir stoper ve Ozan İpek’in gönderilmesinin ardından bir sol açık da alınmalı.

Kalede Fevzi ve Emrullah iyi isimler. Sağbek de Tufan Kelleci yedek görünüyor, mutlaka transfer şart. Solbekde Vederson Oğuzhan ve Ümit Karaal iyi isimler. Defansta sıkıntı stoperde yaşanacak gibi. Raspopoviç, Serkan Yanık ve Onur Akbay iyi isimler olsa da sakatlanma ve kart durumunda en az bu oyuncular kadar iyi yedekler lazım. Anıl Sarak ve genç Metehan bu boşluğu dolduracak gibi görünmüyor.

Orta sahaya gelince; orta sahanın defansif bölgesinde Erkan Hoca, iki defansif orta saha düşünüyor. Bu bölgede düşünülen Khaled ve İbrahim Moro gönderildi. Bu nedenle buraya çok iyi bir transferin yapılacağı düşünülüyor. Bu bölgeye transfer edilen Servan ise kampın en çok göz dolduran ismi idi. Ayrıca Mehmet Taş’da bu kadroyu zorlayabilir.   

Ofansif orta saha için ise Sercan Kaya ve Mustafa Durak iyi isimler gibi gözüküyor. Ayrıca bu isimlerin her iki kanatta da oynayabilecek olması, özellikle deplasman maçlarında avantaj gibi gözüküyor.

Forvete gelince; sağ açıkta Grbic iyi bir isim ve takıma alışmış görünüyor. Sol kanatta Ozan İpek’in gönderilmesinin ardından bir transfer şart gibi görünüyor. Ancak biz Waldison’un transferini sağ açık olarak değerlendirmemize rağmen, Erkan Hoca hazırlık maçlarında bu oyuncuyu Pote’nin yedeği ve hatta yerine düşündüğünü gösterdi. Sağ kanatta ve forvet arkasında ise Tevfik’i görevlendirdi. Dolayısıyla bu oyuncuları kanat oyuncusu olarak değil forvet olarak algılamakta fayda var.   

Tüm bu değerlendirmelerin ardından bir sağ bek, bir ön libero ve bir sol kanat oyuncusunun transferi şart olarak görünüyor. İyi bir isim bulunması durumunda, bir stoper ve bir 10 numarada transfer edilirse iyi olur.

Ancak kampta takip edebildiğimiz kadarı ile kadromuzun en önemli eksikliğini yaratıcı oyuncu eksikliği olarak gördük. Kadroya yeni katılan Sercan kaya ve Mustafa Durak bu eksikliği giderebilir. Ayrıca transfer edilmesi düşünülen ön liberonun da topu oyuna sokan ve dikine oynayan bir oyuncu olması takımı oldukça rahatlatır. Kampta ve hazırlık maçlarında görebildiğim bir diğer sorun da takımda abi pozisyonunda futbolcu eksikliği, tüm maçlarda kalecimiz Fevzi, gücü yettiğince takımı yönetmeye çalışıyor. Ancak saha içinden de bir ismin çıkarılması şart.

Özetleyecek olursak, takımın kimyası fena değil, ancak birbirlerine alışması ve tanıyarak oynamaları büyük önem taşıyor. Yaratıcı bir ön libero ve hızlı bir sol açıkla neden olmasın.

Murat HASEKİOĞLU

Yorumlar

Bu sene bu kadrodan da hocadan da bir şey beklemiyorum,toplama takım oldu tam manasıyla,bir kere takımın omurgasını bozdunuz.Attamah,Moro,Burak,Anıl ve Tiago önemli kayıplar. Son bir fırsat var,onu kaçırmayın. Trabzonspor'un kamp bitimini beklemeyin,adamların elinde çok iyi gençler var,Gökhan Alsan,Batuhan Altarslan,Ramazan Övüç,Muhammed Beşir ve Semih Karadeniz',i büyük ihtimalle kiralayacaklar. Trabzonsporla arayı iyi tutup,bu futbolcuları alırsanız,bence büyük faydası olur.Verirler mi bilmiyorum ama Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ü alabilirse yönetim,şampiyonluk garanti derim Sivas'la çekişir,ya bir ya iki olur takım. Önerilerimi ciddiye alın,şu anda Süper lig takımları bile onların kamp sonrası bırakacağı adamları bekliyor.Geç kalmayın.
ya mehmet kardeş, allahını seversen anıl-tiago ve moro takıma ne verdide önemli kayıplar diyorsun?trabzondan tavsiye ettiğin futbolculardan batuhan ve gökhan alsan iyi futbolcular ama diğer 3 tanesini toplasan bir futbolcu etmez.
sayın yazar,zaten şuanda kadromuzda genç kalecimiz ahmet bağrıkanla beraber 19 kişiyiz.bu 19 kişilik kadromuzda birkaç lüzumsuz futbolcuyu saymasak bile enazından 6 tane futbolcuya ihtiyacımız var.çünkü ozan ipek gönderildiği için sol kanata yedeğiyle birlikte 2 futbolcu,önliberode mehmet taş ve sarvandan başka futbolcu olmadığı için 2 tanede önlibero,sağbeke de erkan hocanın da dediği gibi 1 tane ,enaz 1 tane de stoper olmak üzere toplam 6 futbolcu bize şart.aslında kurulan kadronun 4-5 futbolcu dışında hertarafı sakat.çünkü hiç bilinçli transfer yapılmıyor,eksik yerlere göre değil ,kafalarına göre transfer yapıyorlar.kardeşim futbolcuların mevkiisiyle oynayana kadar,gidin o mevkiinin as futbolcusunu transfer edin.ligler 10 gün sonra başlıcak haala transfer tamamlanmamış,hangi futbolcu nerde oynıcak belli bile değil.50 yaşına geldim daha bugüne kadar bukadar basiretsiz bir yönetim, ne de yönetim biçimi gördüm.
Geçen seneki orta sahaya baskın : Anıl, Hüseyin Kala, Zafer Çevik, Emin, Burak(ikinci yarı) ağır, savaşmayan bir kadro, sonra Tiago fiyaskosu. Tapsu abim haklı yönetim bu işi bilmiyor. Yönetimin öncelikle iyi bir menejere ihtiyacı var. Sedat Sözlü iyi niyetli maalesef bu işin altından kalkamayacak gibi.
Ön liberoya 1 değil 2 transfer yapmamız gerek Şu an sadece Mehmet Taş ve Servan mevcut. Sağ bek, sol kanat, 10 numara transferi ile takım mühendisliği anlamında iyi iş yapılmış olur. Ama ne kadar yazarsak yazalım sonuçta iş futbolcuda bitiyor.Sahaya yüreğini koymalı ve oynadığı takımın büyük DEMİRSPOR olduğunu unutmamalı.
serkan balcıyı kaçırdık.koray arslan var sağ beke.doğa kaya var ön liberoda.özer hurmacı sezer öztürk boşta 10 numaraya.bu takıma oktay delibalta şart.bunların hepsi bonservissiz.stopere ümit kurt,sezgin coşkun,ibrahim öztürk,emre güngör gibi isimlerin hepsi boşta elini sallasan birisine onur akbayı yedek bırakır.yedek stoper alınacağına as stoper çek defans zırh olsun.ön liboroya rizeden ludovic slvestre boşta alınabilir.bildiğim kadarıyla mehmet topuzda boşta.ama yönetim.yönetim de boş malesef
uğur kardeş, teşekkür ederim.dediğin gibi geçen sezonda aynısı oldu.maalesef ihtiyaca göre,eksik yerlere göre değil, kafalarına göre transfer yapıyorlar.herhangi bir mevkiinin has oyuncusu alınmıyor,başka mevkiinin oyuncuları alınıyor ve zorla o oyuncuyu alışık olmadığı veya performansı daha düşük mevkiide oynatmaya çalışıyorlar.halbuki transferin en mantıklısı kale hariç (kalecinin 3 tane olması gerek) her mevkiye 2 şer futbolcu lazım.kaleci 3 kişi olacağı içinde toplam 11 mevkii için 23 futbolcu şart.paran varsada bazı kritik mevkilere 1-2 futbolcu daha alırsan kadroyu 25 tamamlarsan iyi olur.ligin başlamasına 10 gün kalmış daha ne sol açık nede yedeği yok,sağbekin as oyuncusu yok,daha 2 tane daha önlibero almamız şart.ama maaşallah 3 tane solbek var.3 tane santrafor var,3 tanede sağaçık var.bu nasıl transfer politikası anlıyamadık.bizim takıma daha enaz 3 tane nokta transfer olmak üzere toplam 5-6 futbolcuya daha ihtiyacımız var. aslında anlamasına anlıyoruzda naapalım el mecbur.kulübü ellerine geçirmişler babalarının çiftliği gibi kullanıyorlar.

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor

Yazara ait son köşe yazıları

13 Kasım 2023, Pazartesi 17:15
4 Eylül 2023, Pazartesi 13:14
1 Eylül 2023, Cuma 19:31
14 Ağustos 2023, Pazartesi 14:03
11 Ağustos 2023, Cuma 15:07
16 Ağustos 2021, Pazartesi 17:21