Şampiyon Ali mezarı başında anıldı

Adana Demirspor'un ve Adana futbolunun unutulmaz isimlerinden Şampiyon Ali lakaplı Ali Hoşfikirer, ölümünün 3. yılında anıldı.

Hoşfikirer Ailesi, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şubesi, Türkiye Spor Yazarları Derneği ve Anadolu Spor Gazetecileri Cemiyeti’nin ortaklaşa organize ettiği anma töreni, bugün saat 11.00’de Kabasakal’daki mezarı başında yapıldı. Anma töreni için Çukurova Gazeteciler Cemiyeti önünden araç kaldırıldı.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanvekili Sait Güleç kişiliği, hoş sohbeti, yardımseverliği ve spora katkılarıyla gönüllerde yer eden Ali Hoşfikirer’in unutulmasının söz konusu dahi olamayacağını belirterek, “Ali hocamızın ülke sporuna büyük emekleri geçmiştir. Şampiyon Ali olarak efsaneleşen Ali Hoşfikirer ağabeyimizi ölüm yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.

Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Adnan Poyraz, Hoşfikirer’in bıraktığı boşluğun doldurulmasının imkansız olduğuna dikkat çekerken, “Ali Ağabey, her zaman duruşuyla, futbol bilgisiyle örnek alınması gereken bir insan. Çok erken aramızdan ayrıldı. O asla unutulmayacak ender insanlardan birisi.” diye konuştu.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer ise, Ali Hoca’nın yaşamında çok önemli yeri olduğuna dikkat çekerken, “Futbol hayatımın her kademesinde Ali Hoşfikirer ağabeyin emeği var. Amatör futbolcuyken de, profesyonel futbolcuyken de, genel kaptan olduğum dönemde de Ali Ağabeyin bana katkılarını söylemekle bitiremem.  Onun için ne söylesem azdır. Rahat uyusun. O’nun bıraktığı bayrağı en iyi şekilde temsil etmenin mücadelesindeyiz. O asla ölmedi, ölmeyecek. Hep içimizde yaşayacak” dedi.

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Adana Şube Başkanı Basri Baş da, Hoşfikirer’i her geçen gün daha da özlemle aradıklarını belirtirken, “Şampiyon Ali’ler kolay yetişmez. O bir şampiyondu, şampiyon olarak da aramızdan ayrıldı. Rahat uyusun” diye konuştu.

Haber ADS ailesi olarak bizlerde Adana Demirspor'a şampiyonluklar yaşatmış ve mavi-lacivertli formaya nice isimler kazandırmış, Şampiyon Ali'yi anıyoruz. 

Yorumlar

Allah rahmet eylesin Metin Türel hocanın tabiri ne kadar doğru,o Demirspor'un küçük Muharrem Gülergin'iydi
mekanı cenet olsun tüm sevenlerinin başı sag olsun bu yıl istedigin olacak hocam adın gibi şapyon olacagız şapyon ali ...a.d.s

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor