1. Lig'de yaşanan son gelişmeler

Spor Toto 1.Lig'de sezon açılıyor. İşte Spor Toto 1. Lig'de yaşanan son gelişmeler...

Bal-Kes'e transfer müjdesi
Balıkesir'e transfer yasağı konusunda müjdeli haber geldi. Kırmızı-beyazlılar, FIFA disiplin kurulunun yaptığı son toplantıda yasağı kaldırdığını ve transfer tahtasının resmen açıldığını açıkladı.

Leandrinho Altay'da
Şampiyonluk hedefiyle sezona hazırlanan Altay, Ümraniye'den ayrılan Brezilyalı golcü Leandrinho'yla 1 yıllık sözleşme imzaladı. Denizli ve Sivas formaları da giyen 33 yaşındaki forvet, geçen sezon Ümraniye'de 29 karşılaşmada 7 gol kaydetti.

Poepan savaşında kazanan Boluspor
Boluspor, Akhisar ile girdiği Rydell Poepon savaşını kazandı. Kırmızı-beyazlı ekibin 32 yaşındaki eski golcüsüyle her konuda anlaştığı öğrenildi. Gazişehir forması giyen tecrübeli forvet, Türkiye kariyerinde 96 maçta 45 kez ağları sarsmayı başardı.

3 Yıllık imza
Ümraniyespor, takım kaptanı Bahadır Taşdelen ile yeniden anlaşmaya vardı. İstanbul temsilcisi, tecrübeli kanat oyuncusunun sözleşmesini 3 yıl uzattı. 27 yaşındaki futbolcu "Kariyerime Ümraniyespor'da devam edeceğim için mutluyum. Hedefimiz bu takımı Süper Lig'e çıkarmak" diye konuştu

Akhisar'ın derdi gol
Sezonun ilk maçında pazar günü Adanaspor ile karşı karşıya gelecek Akhisarspor gol sorunu yaşıyor. Ege ekibi 2'si hazırlık, 1'i resmi olmak üzere 3 maça çıktı. Gol atamadı.

Obertan sıkıntısı
BB Erzurumspor'un yıldız orta sahası Gabriel Obertan'ın sakatlığı henüz tam olarak geçmedi. Dadaşlar, İstanbulspor maçına Fransız futbolcusundan yoksun çıkabilir. Erzurumspor Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer "Obertan bizim için önemli bir oyuncu ancak eğer yetişmezse onun eksikliğini kapatabiliriz. Bu sezon zorlu geçecek" dedi.

Standart olacak
Altay Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar dengeli bir oyun sergileyeceklerini söyledi. Deneyimli hoca "İç sahada da dışarıda da aynı futbolcu oynamaya çalışacağız" dedi.

Menemen Atatürk'te
Menemenspor sezonu Giresunspor deplasmanında açacak. 2. hafta Hatay maçı içeride. Passolig sistemi yetişmediği için Ege ekibi bu karşılaşmasına evinde çıkamayacak, Atatürk Stadı'nda oynayacak. Sportif direktör Cenk Tosun "Gişeler monte ediliyor. 1 hafta Atatürk Stadı'ndayız. Kalan 16 iç saha maçımız İlçe Stadı'nda olacak" dedi.

Es-Ese birlik şart
Anadolu devi Eskişehirspor'da başkan Osman Taş istifa etmişti. Başkan yardımcısı Mustafa Topkaya şöyle konuştu: "Biz de bıraksak ligin başlamasına kısa süre kala takım zora düşecekti. İçimizden bir başkan ile yola devam etmeyi düşünüyoruz" dedi

Hatayspor kenetlendi
Geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in kıyısından penaltılarda dönen Hatayspor 2019-2020 sezonunda perdeyi Bolu'da açıyor. Yeni sezona stadın yetişmemesi dolayısıyla sezonun ilk maçında Altınordu ile karşılaşacak Hatayspor'a Bolu Atatürk Stadı ev sahipliği yapacak. Bordo-beyazlı taraftar, Bolu'ya akın edecek.

Ayaroğlu Erzurum'da
Hedefini Süper Lig olarak belirleyen Erzurumspor, Alanyaspor'un sağ kanat oyuncusu Hasan Ayaroğlu ile anlaşmaya vardı. 25 yaşındaki futbolcu, forvette de görev yapabiliyor. Alanya ile 2021'e kadar sözleşmesi bulunan 1.76 boyundaki futbolcu, güney ekibi ile 16 maça çıkmıştı.

Sazdağı Bolu yolunda
TFF 1. Lig takımlarından Adanaspor'un tecrübeli oyuncusu Gökhan Sazdağı Boluspor'a transfer oluyor. Boluspor yönetimi ile her konuda anlaşan turuncubeyazlılar, Sazdağı için el sıkıştı. 24 yaşındaki oyuncunun transferi taraftarı üzdü. Turuncu-beyazlı renklere gönül veren taraftarlar, transfer haberine tepki gösterdi.

Burak uzattı
TFF 1. Lig ekibi Ümraniyespor'da iç tranfser çalışmaları devam ediyor. Son olarak Bahadır Taşdelen'le nikah tazeleyen İstanbul ekibi, kalecisi Burak Öğür'ün sözleşmesini de 2 yıl uzattı. 30 yaşındaki eldiven geçtiğimiz sezon oynadığı 38 maçın 16'sında kalesini gole kapattı.

Altınordu'da Anıl kalıyor
Ligin ilk haftasında Bolu'yla karşılaşacak Altınordu, Anıl Koç için BB Erzurum'dan gelen 400 bin TL'lik teklifi reddetti. 24 yaşındaki sol kanadı takımda tutma kararı alan İzmir ekibinin, sözleşme uzatma teklifini kısa sürede ileteceği öğrenildi. 1 yıllık kontratı bulunan Anıl, geçen sezon kırmızı-lacivertli formayla 9 gol kaydetti.

K.Gümrük'te çifte takviye
TFF 1. Lig ekiplerinden Fatih Karagümrük, kadrosunu iki isimle takviye etti. 30 yaşındaki defansif ortaya Arif Morkaya ile sözleşme imzalayan kırmızı-siyahlılar, Barış Başdaş'ı da kadrosuna kattı. Son olarak Alanyaspor forması giyen 29 yaşındaki stoper de Karagümrük'te.

Akın'dan veda
Altay yönetimin başka pozisyonda görev verme teklifini kabul eden İbrahim Akın, futbolu bıraktı. Beşiktaş'ta iki kez Türkiye Kupası'nı kazanan 35 yaşındaki oyuncu, Başakşehir, Gaziantep ve Sivas'ın ardından 2016'da yetiştiği takım Altay'a dönüş yapmıştı.

Şampiyonluğun en büyük adayıyız
BB Erzurum Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer, ligde en büyük şampiyonluk adayının kendileri olduğunu söyledi. Bilazer, "Süper Lig'e tekrar çok güçlü ve farklı şekilde döneceğiz. Bursaspor, Akhisar, Adana Demir ve Giresun da aday ama bir takım şampiyon olacaksa en çok bize yakışır" diye konuştu.

Yorumlar

Yeni yorum ekle