"Osman Hoca’nın zaferi"

Futbolda klasik ifadeler vardır; “Sezonun ilk maçları zor olur” ya da “ilk haftalarda takımın kimliği oturmaz” gibi. Bu sözlere ligin başında Osman Hoca’nın “Demirspor’u tam anlamıyla görebilmek için Eylül sonunu beklemek gerekir” sözleri de eklenince, bizler de dünkü oyunu ve mücadeleyi çok da beklemiyorduk.

Ancak dün kimsenin beklemediği derecede lige hazır ve konsantre olmuş bir Demirspor izledik. Takımın tüm hatları birbiri ile uyumlu ve her futbolcunun sıcağa ve neme rağmen mücadele gücü yüksekti. Nerede ise takımda görevini yerine getirmeyen, mücadele etmeyen, rakibe baskı yapmayan oyuncu yok gibiydi.

Ancak, Karşıyaka kalecisi Agayev’i bir kenara bırakırsak karşılaşmanın sonucunu bu yılın en iyi transferi Osman Hoca belirledi. Bence PTT 1. Ligin en iyi iki hocasının karşılaşmasında, Cüneyt Hoca ilk yarıyı iki golle geride kapatınca, hamle yapabilmek amacıyla Gökhan Ünal ve Tugay’la ikinci yarıya başladı. Bu durumda ikinci yarının ilk 10 dakikasında Karşıyaka kalemizde ciddi bir baskı kurdu.

Bu anda da Osman Hoca’nın müdahalesini gördük. Bu baskıya karşı koyabilmek adına ikinci yarının ilk dakikalarında Emin ve Attamah’ı daha defansif bir anlayışla oynatan Osman Hoca, Karşıyaka’nın baskısının kırılmasının ardından karşı hamlesini yaptı.

Futbolcularının arkaya yaslanmasını engellemek için ilk 15 dakika içinde iki forvet oyuncusunu birden oyuna sokunca bu kez önlem alması gereken taraf Karşıyaka oldu. Umut ve Astafei ile oyunu Karşıyaka sahasına yıkan Demirspor daha baskılı oynamaya başlayınca rakibin hevesi de kırılmış ve maçı tesadüflere bırakmış oldu.

Bu karşılaşmada benim en çok hoşuma giden nokta; Osman Hoca’nın Karşıyaka’nın baskılı oyununa karşı takımı arkaya yaslamayarak karşı atak yapabilmesiydi. Kısacası, bu sezon Osman Özköylü korkmadan rakiplerinin hamlelerine karşı hamle ile karşılık verebilecek bir oyun anlayışı ile oynayacak.

Takım ilk oluşturulduğunda oldukça defansif bir kadro olduğu ve forvet hattında yaratıcı oyuncu eksikliği olduğunu düşünmüştüm. Ancak dün görüldü ki stoperlerimiz başta olmak üzere beklerimiz ve orta alan oyuncularımız da hem rakip alanda ve ölü toplarda gol arıyor hem de rakip yarı alanda baskı kurabiliyor.

Sonuç olarak, Osman Hoca, kurgusu ve bütünlüğü olan bir takım oluşturmuş. Sağlam bir defansif anlayış, mücadeleci, baskılı oynayan bir orta saha ve süratli bir forvet hattı. Bu takımın oturması ve birbirine alışması durumunda taraftarına güven veren bir Demirspor izleyeceğimizi düşünüyorum.

Nadir AVŞAROĞLU

 

Yorumlar

osman hocamızın yanında değerli başkanımız sedat sözlüyede teşekkürler,yalnız yerli bir forvet daha alınmalı transfer bitmeden
Takım gayet iyi durumda ama daha erken beklemekte fayda var, sanki forvet hattı biraz sıkıntılı gibi duruyor hayırlısı, herşey güzel olucak.
beyler artık ksk maçını unutalım yendik sevndik geçti bitti , artık samsun maçına odaklanalım , iyi oynadık ama abartmayalım lütfen , inşallah 34 hafta sonunda çılgınlargibi hep beraber dellenelim ama daha çok erkken ayağımının yere basması lazım aman deyim osman hoca gevşemelere izin verme
beyler.sol bekte burak solakel çok iyi niyetli oynuyor ama arkasına atılan toplardan allahtan gomes çok iyi çıktıki birebir topları kesti.ama soldan çok kontra yiyoruz.burak çalık çok iyi süratli ama bitirici vuruş yok.pote pas yoksunu çıktı.karar verme mekanizması çalışmıyor adamın.nerde nereye gidecek nereye pas atacak yok adamda.ama topsuz alanda çok rakip yıpratıyor.koşular doğru çok sık görmedik ama 2 kez topla buluştu plase kalitesi iyi gibi.hüseyin bu takımda top toplamaz.astefei çok iyi adam yırtıyor süper transfer.emin attamah ikilisi çok çok iyi.son olarak oğuz kahraman tecrübe sonunda şenerden sonra kalemiz emin elerde

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor