"Önemli bir deplasmanı kazasız atlattık"

Maçın özetini TRT spikeri Erdoğan Arıkan, Altınordu’nun golü, penaltısı ve bizim penaltı golümüzden sonra “Demirspor taraftarı birkaç dakika içinde kabustan uyandı” sözleri ile özetledi. Sezon başından bu yana yazıyorum, Demirspor deplasmanda daha iyi oynuyor. İleride bulunan hızlı ve genç ayakları ile gol bulabiliyor. Üstelik bence çok önemli olan girdiği pozisyonların çoğunu sonuca çevirerek, yüzdeli oynayarak kazanıyor.  

Maçın istatistiklerine bakıldığında da bu durum gözleniyor. Topa % 49 oranında sahip olan Demirspor kullandığı 9 şuttan 5’inde isabet bulmuş ve 2’sinde gole kavuşmuş. Ancak bizim asıl sıkıntımız golü bulduktan sonra, takımın birden “duruşu” olmaktadır. Golden sonra iki pas üst üste yapamıyoruz ve oyun üstünlüğünü rakibe teslim ediyoruz. Bu durum da takımın genç olması ve tecrübe eksikliği ile ilgili olsa gerek.

Oysa önceki gün, çok şeyler beklediğimiz birçok oyuncumuz iyi oynadılar. Özellikle Beykan. İlk yarıda tüm toplar onda toplandı ve Beykan da hızlı forvet oyuncularımızı uygun pozisyonlarda topla buluşturdu. Oğuzhan, ilk devre oldukça yakındığımız bencilliğinde sıyrılmış gibi gözüktü. Sağbek’te ve ileri çıkışlarında Ferhat bu alandaki boşluğu dolduracak gibi. Zaten gollerimiz de Oğuzhan’ın soldan, Ferhat’ın sağdan iki nefis ortasına Özgürcan’ın beklemediğim kadar hızlı ve düzgün vuruşları ile geldi.

Son yıllarda alt yapıdan yetiştirdiğimiz ve bu yolla parlatmaya çalıştığımız genç yetenek Emre Selen yaptıkları ve yapamadıkları ile maça damga vurdu. Altınordu’nun attığı golde Emre iki hatalı çıkışla Demirspor’u sıkıntılı dakikalara soktu. Ancak bu golün birkaç dakika sonrasında da kurtardığı penaltı ile maçın kahramanı oldu. Kısaca; Emre Selen’in verdiği maçı, yine Emre Selen aldı. Sadece bir maçla ya da bir pozisyonla hiçbir Demirspor’lu kendi öz evladını harcamamalı ancak Emre’nin yan toplarda zaafı var. Kaleci antrenörümüz Yaşar hocanın bu eksiklikleri gidermesi lazım.

Görünüşe göre ligin ikinci yarısında kaleyi Emre Selen’e emanet edeceğiz. Bu nedenle sabır göstermek gerek. Ancak takım şampiyonluğa giderken bu durum oldukça riskli görünüyor. Penaltı kurtarmak şans işidir, Emre bu hafta hatasını telafi etti, peki ya gelecek hafta. Ancak Emre’nin hataları konusunda çok çalışması ve hatalarının üstünde durulması lazım. Transfer gerekli demek istemiyorum, ancak hataların farkına varılmazsa tekrarlanır ve başımızı ağrıtır.

Altınordu maçını iyi oynayarak değil, şansımız ve deplasmanda nasıl oynanacağını bilerek kazandık. Ünal Hoca devre arasında “rekabet oluşturacak oyuncu eksiğimiz var” demişti. Bu takıma daha Hakan Cinemre, Umut Gündoğan, Tayfur Bingöl, Hüseyin Kala, Timur Özgöz ve yabancı oyuncumuz da katkı sağlayacak ve Ünal Hoca’nın istediği rekabet ortamı yaratılacak. Ancak sakatlıklar ve cezalar da göz önüne alınarak şampiyonluk yolunda özellikle orta alana takviye gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda da Samet Hoca’ya ciddi görevler düşüyor.

Nadir AVŞAROĞLU

Yorumlar

her maç sonrası transfer takviyesi şart klişelerinden kurtarmalıyız kendimizi takviye takviye kimi alsak hep aynı kalitede o yüzden mevcut kadroyu daha sıkı çalıştırmak daha çok koşan hırslı bir takım yaratmaya çalışmak gerek bu saatten sonra....timur tayfur hüseyin artun umutgündoğan ablaye umutsözen hakançinemre kaleci tolgaözgen Altınordu ilkonbirinde yoktu....takviyeli urfayı gördünüz üç yıldır takviye canavarı demekki isimlerle olmuyormuş bu işler ....çok koşan istekli uyumlu ve inanmış bir kadro yaratmak gerekiyor....yönetim futbolcu taraftar kenetlenmesi sıkı olmalı....
emre selen e illaki şans verilmeli ama sizin de söylediğiniz gibi şampiyonluğa giden bu yolda, risk alınmaz hele ki kalede iş şansa bırakılmamalı, zira telafisi olmayan bir mevki...
Yaşar hoca emreyi cok sıkı calıstırmalı..bence de kadroyu cok sisirmekten ziyade ödemeler zamanında yapılmalı,zaten para zamanında verildiğinde oyuncular canavar gibi oynuyor
adsliyizzz nikli arkadaş yönetime arka çıkacağım diye gerçekleri görmez olmuş.yönetime destek için bu ne hırs bu ne göz kararması anlıyamadık.daha çok koşmayla olacaksa bu iş hipodrromdan getirelim atları koşsun dursun.bu taraftar yönetimden çok transfer istemiyorki.taraftarlarımız ilk yarı sonucu bir ortasahaya ,bir tanede hücuma dönük 2 tane takviye istemişti.fakat bu beceriksiz yönetim elindeki hazır futbolcuları kaçırdı.tabiiki yerlerine oyuncu almak zorunda.ama yok senin gibi düşünüyorlarsa demekki senin gibi şampiyonluk felan istemiyor.senin derdin varsa yoksa yönetime destek.sen ya yönetimden birisin yada yönetimden birilerinin çocuğu veya akrabalarındansın.böylede körü körüne destek olunmazki.yanlışlarıda doğrularıda söyliceksin.önemli olan şimdi değil sezon sonu ilk ikide tamamlamaktır.ve bunu riske sokmamak lazım.
kaleciler kolay yetişmiyor günü kurtarıp şampiyon olacaz diye her yıl kaleci değiştiriyoruz şener,ramazan,pawelek,serdar hepsinin yan topları zayıftı gol yeme rekoru kırmıştık bence emre yavaş yavaş tecrübe kazanıyor en önemlisi özgüveni artacak buda kaleciler için vazgeçilmez şarttır....biz real Madrid değiliz la ligada oynamıyoruz ama onlar 17 yaşında kaleyi cassilias a emanet etmişlerdi biz ptt 1.liginde de emreye güvenmeyeceksek ne zaman güvenecez....asansör takım olmaktansa sağlam bir kaleci kazanarak şampiyon olmak isterim...bu arada tolga özgende iyi kaleci güven veriyor...kaleciden yana sorunumuz yok aslında ama muslera yada noyeri getireceklerse yok demem :))
Ulan iyi bi gölcü ve kaleci alamıyosanız istifaaaaa
bu takımda aksayan demeyelimde kapasitesi ligi kaldırmayan mesut ve Cumali var...orta sahaya umut Gündoğan alındı forvet senegalden geldi ben yönetimi falan desteklemiyorum sadece takımı beğeniyorum hepsi o....koşmak önemli değil diyorsanız size lafım yok artık sizler işi bitmiş posası çıkmış yıldız arıyorsunuz anlaşılan.....yönetim o zaman size hoş görünür heralde....yönetim taraftar futbolcu en önemli ayaklardır diyorum kenetlenmek gerek diyorum yönetim yalakalığı diyorsunuz...sizler neyin peşindesiniz anlamadım transfer yapan her takımı çok güçleniyor sanıyorsunuz hepsi kuru kalabalık....iyi giden bir takıma transfer istemek mevcut futbolcunun motivasyonunu bozar sizler bunu anlamıyorsunuz asıl sizler gibi düşünenler körü körüne destek yapıyor.....şampiyonluk istememek saçmalığı eski yönetimden kalma hepinizin ağzına yapışmış... şimdi akıllı olun takımımızı destekleyelim
Kardeş iyi giden takımı biz taraftarlar bozmuyoruzki.yönetimin kendisi takım iyi giderken futbolcuları gönderdi.bunu bu sebeple çok desteklediğin yönetime diyeceksin veya eleştiriyi yönetime yapacaksın.koşmak tabiiki çok önemli.koşmanın önemsiz olduğunu kim söyleyebilir.ama bilinçli koşmak kaydıyla tabi.bilinçli koşmanın yanında bireysel yetenekleride olan futbolcu olsa daha iyi değilmi?posası çıkmış yaşlı futbolcuyada herzaman karşı oldum.ve bunu burada yorum yazan arkadaşlarında çoğu bunu bilir.çünkü bu yüzden burada zaman zaman bazı arkadaşlarımızla polemiklerimiz bile oldu.bizler taraftarlar olarak ilk yarı bitmeden önce yani giden futbolcular belli olmadan önce 2-3 futbolcu takviye istedik.bu da çok değil.ama yönetimin kendi hatasıyla 5 futbolcu ayrıldı.tabii ki bu gidenlerinde özellikle mulenga ve kaleci serdarın yerine takviye yapılması şart oldu.

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor