"Güzel bir galibiyet"

Dünkü Gaziantep maçı herkesin heyecanla beklediği bir karşılaşma oldu. Çok umut bağladığımız yeni transferlerin takıma uyumu ve katkısının ne olacağını herkes merak ediyordu. Ancak yeni transferlerden sadece Tiago ve Leroy’u izleme şansımız oldu. 20 dakikalık Alican ve 5 dakikalık Berat için bir şey söylemek mümkün değil.

Herkes dünkü maçla ilgili aynı fikirde. Sonuç iyi, ancak oynadığımız futbol göz doldurmadı. Bence oyun kalitemizdeki düşüşün ana nedeni topa yeterince sahip olamamamız, top bizdeyken özellikle orta sahada yeterince topu tutamamamız ve topu çeviremememiz. Bu sorun ise orta sahamızdan kaynaklanıyor. Ayağında top tutan ve beceri sahibi futbolcularımız yok. Ancak maç boyunca koşan ve rakip atakları başlamadan bozan bu orta saha ile ligin en az kaybeden takımıyız. Dünkü karşılaşmada yaşadığımız tehlikeler ise Onur Akbay’ın pozisyon kaçırması, Tufan Kelleci ve Sercan ile Leroy’un defansa yardım etmemesinden kaynaklandı.

Dünkü karşılaşmada yeni transferler Tiago ve Leroy’u görme şansımız oldu. Leroy’un takıma ve Engin Hoca’nın oyun sistemine alışması gerektiğini düşünüyorum. Ancak Tiago’nun hazır olması ve takıma uyum sağlaması herkesi memnun etti. Önümüzdeki maçlarda Tiago’nun özellikle deplasman maçlarında aradığı boş alanları bulacağını ve takıma daha fazla yardımcı olacağını düşünüyorum. Alican ve Timuçin ise yaratıcı özelliklerini ön plana çıkartırlarsa, orta alanımızda önemli bir eksikliğimizi giderirler. Ancak dünkü takımın en büyük eksikliği özellikle kanatlarda oynayan Sercan ve Leroy’un defansif özelliklerinin olmamasıydı.

Leroy’daki sıkıntının kondisyon eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyorum. Özünde iyi ve hızlı bir futbolcu, ceza alanında Pote ile topları buluşturacak yetenekte. En azından Waldison’dan çok daha iyi. Tiago’nun bize bir borcu var. Geçen sene onu çok istedik, ama umduğumuzu çok bulamadık.  İlk maçında olumlu sinyaller verdi. Ancak benim en çok umut beslediğim oyuncu; Timuçin. Defansın önünü toparlayan ve orta sahada daha yaratıcı olabilen bir oyun bekliyorum.

Engin Hoca’nın bu takıma en kısa sürede bir şablon oturtacağına inancım tam.

Nadir AVŞAROĞLU

Yorumlar

spiker neden bu kadar yanlı yayın yaptı antep lehine acaba
spikerin anası b anteplimiş
ADANA DEMİR SPOR 'un ne kadar büyük bir takım olduğunu bilmediği için bence
Nedense bizim yazarlar suya sabuna dokunmadan yazmayı adet etmişler,güya yol gösterici olacaklar,70 yaşında birisi olarak 35 yıldır gurbette kalan çoook eski bir taraftar olarak söylüyorum,takımda top teknigi sıfıra yakın oyuncularımız var,sarvan,onur,gibi,sercan gol dışında bitik,leroyu tanımasam o olduguna inanamadım,bu kadar mı güçsüz olur.zaten sezon başından beri göztepede sorunluy du.bize geldi ama bitik gelmiş.güçlü bir leroyu ben dört büyüklerde oynatırım ama bu leroyu degil.Hocam oyuncu degişikliginde tiago kesinlikle yanlış tercihti ama yanlışı şansımız oldu.lütfen bu gerçekleri görelim.
Yeni transferlerimiz transferin son günü takıma geldiler.yeni transferlerimiz olmasa bu kadar farklı yenebilirmiydik.beğenmediğimiz servan bile ileri çıkıp ilkdefa gol ortası yaptı.orta ikilimiz takımın yükünü kaldıracak kapasitede olmadığından rakip orta sahada baskı kurdu.berkay ve servan ın kapasiteleri bu kadar.berkay çıkıp alican oyuna girince takımın orta saha direnci arttı.pote nin attığı ikinci golün pasını da alican verdi.tüm yeni transferler hazır olunca daha rahat maçlar izleyeceğiz inşaallah.biraz daha sabır lütfen.sayın yazar bunları da göz önünde bulundurup ona göre insaflı eleştiri yapın lütfen.kimse emeklemeden yuruyemiyor.
Rabbim sağlıklı ve sıhhatli uzun ömürler versin size KARTALYAŞAR abimiz maalesef şimdi nerede sizin gibi kalitede futbolcu.Şimdikilere bakıyorum 5 çift yedek ayakkabıyla maça çıkıyor.
Sagolasın güzel kardeşim yalnız benim adım yaşar oldugu için mahalle maçlarında bana da lakap olarak sevgili kardeşim abim futboluna şapka çıkardıgım eşsiz insan kartalyaşarın lakabını bana layık görmüşlerdi,bende bu lakabı gururla 50 yıldır kullanıyorum. sevgiler sunuyorum.
Yahu buraya yazan kartal yasar bizim efsane kartal yasar degilki ona hayran bir buyugumuz diye biliorum
Tiagonun ayağı kırılmış diyorlar doğru mu?
Aman ha Allah göstermesin.
Olsun sayın abim kartal yaşar ismini duymak bile bir demir sporlu olarak heyecan katıyor.Size de saygılar ellerinizden öperim.
Güzel insan çok çok sagolasın,onur duydum.Allah seni ve tüm camiamızı onurlandırsın.

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor

Yazara ait son köşe yazıları

16 Eylül 2018, Pazar 16:58
28 Ocak 2018, Pazar 22:16
4 Aralık 2017, Pazartesi 10:04
17 Kasım 2017, Cuma 11:31
31 Ekim 2017, Salı 16:13
26 Eylül 2017, Salı 10:52