Demirspor bu yıl farklı

Adana Demirspor 230014-15 sezonunda geçmiş sezonlardan çok farklı bir kadro anlayışı ile PTT 1. Ligde yoluna devam ediyor.

Adana Demirspor'da sezon başından bu yana 36 futbolcu kadroda yer alırken bu futbolculardan 30'u PTT 1. Lig ve Türkiye Ziraat Kupası'nda forma şansı buldu.

Devre arasında kadrodan ayrılan Serdar Kulbilge, Ali Tandoğan, Allaattin Tosun, Rıdvan Koçak ve Jacob Mulenga'nın ardından ligin ikinci yarısında kadromuza katılan Artun Akçalın, Budimir Janoseviç, Erman Taşkın, Fatih Şen, Gustavo Alles, Hakan Çinemre, ve Umut Gündoğan kadromuza katılarak toplam 31 futbolcu ile ligin ikinci yarısına başladı.

31 kişilik kadromuzda yer alan Ahmet Çelik, Burak Mazak, Ferhat Vanlı, İzzet Çelik, Mehmet Can Keskin, Rıdvan Yıldız hiçbir karşılaşmada Demirspor formasını giymezken devre arasında sağbek olarak Fenerbahçe'den transfer edilen Erman Taşkın 2 kupa maçında, alt yapıdan Serhat Kurtulmuş da 1 kupa maçında Demirspor forması giydi.

2014-15 sezonunda şu ana kadar 25'i lig, 8'i de Türkiye Ziraat Kupası olmak üzere toplam 33 karşılaşma yapan Adana Demirspor'da Ünal Hoca'dan en fazla forma şansı bulan oyuncular 30'ar karşılaşma ile Abdülkerim ve Oğuzhan oldular. Abdülkerim 23 lig ve 7 kupa maçında forma giyerken, Oğuzhan 24 lig ve 6 kupa maçında mavi lacivertli formayı sırtına geçirdi.

Bu futbolcuları 29 maç ile Attamah, 26 maç ile Özgürcan, 25 maç ile Cumali, 23'er maç ile Şaban ve Tayfur, 22 maç ile Hurşut ve 20 maç ile Beykan takip ediyor. 

Ancak tüm bu rakamlara rağmen 2014-15 sezonunda Adana Demirspor'un en çok yüzdeli forma şansı bulan oyuncusu Mulenga oldu. Ligin ilk yarısında tek başına Demirspor'un forvet hattını oluşturan Mulenga forma şansı olan 16 karşılaşmanın 15'inde Demirspor'un formasını taşıyarak (%94) maç başına en çok dakika alan oyuncu oldu.

Yorumlar

serdar olacak kaleci müsveddesinin olduğu resimden başka resim yokmuydu.

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor