Cenk: "Hedefim Ay-yıldızlı forma"

Adana Demirspor'un gelecek vaad eden futbolcularlarıyla yaptığımız röportaj serimize yetenekli sol bek Cenk Şeker ile devam ediyoruz. Demirspor taraftarını Türkiyenin sayılı taraftar guruplarından biri olduğunu söyleyen Cenk, hedefininde Adana Demirspor formasıyla başarılı olup Ay yıldızlı formayı giymek olduğunu söyledi.Cenk ŞEKER'le yaptığımız zevkli röportajı sizlere sunuyoruz.

Cenk, bize biraz kendini anlatır mısın?

1994 Adana / Seyhan  doğumluyum. Annem ile babam devlet memuru birde ağabeyim var o üniversitede okuyor.

Futbola ne zaman ve nasıl başladın?

Sokakta çok futbol oynardık küçükken orda hep iyi oynadığımı söylerlerdi ve babamda bir spor adamı olarak benim futbola yetenekli olduğumu düşündü . Amatör olarak futbola 10 yasında babamın yönlendirmesiyle Seyhan Belediyespor’da başladım. Yaklaşık 7 sene Seyhan Belediyespor’da oynadıktan sonra Adana Demirspor’a transfer oldum.

Seni A2 maçlarında sol stoper görüyoruz ama sol bek kadar da hücuma destek veriyorsun. Sen hangi mevkide oynamayı seviyorsun.

Sol ayaklı olduğum için buna uygun bölgelerde hocalarım bana hep ellerinde geldiğince şans veriyorlar. Sol kanat oynamayı da sevdiğim için stoper oynasam da hücumlara defanstan yardıma çıkıyorum. Hocamda bunu destekliyor ileriye de yardımcı oluyorum böylece.

Oynadığın ve oynamak istediğin mevkide örnek aldığın futbolcular var mı? Varsa onların iyi olduğu yönlerini araştırıp çalışmalar yapıyor musun?

Sol bek olarak kendime Caner ERKİN başta olarak birçok futbolcuyu örnek alıyorum. Türkiye’de ve yabancı ülkelerde başarılı olan sol bek oyuncuların maçlarını seyrederek onların iyi yönlerini araştırıp bu yönde çalışmalar yapıyorum. Başarılı sol beklerin bulundukları noktaya gelmek için ne tür çalışmalar yaptıklarıyla ilgili küçük çalışmalar yapıyorum.

Bize biraz saha içindeki Cenk’ten söz eder misin? Oyun tarzını tarif eder misin?

Ben kendimi saha içinde hırslı ve mücadele eden biri olarak görüyorum. Hocalarımda bu yönümü çok sevdiklerini söylüyorlar. Saha içinde maça çok konsantre oluyorum. Saha içinde yüksek konsantrasyon da  sağlamak futbolda büyük avantaj zaten, bu avantajı da iyi kullandığımı düşünüyorum.

İşin içinde olan biri ve yaş itibari ile futbolda dönüm noktasında olan biri olarak Türkiye’de alt yapıya bakış nasıl.

Eskiye göre bu dönemlerde altyapıya verilen önem daha iyi. Alt yapıdaki futbolculara bir çok olanak sağlanıyor. Eminim ki zamanı geldiğinde gerektiği kadar çalışırsak bir üst kademeye adım atacağız .

Sence alt yapıdan daha fazla oyuncu çıkması için neler yapılmalı.

Alt yapıdan daha fazla oyuncu çıkarmak için bütün kulüpler daha özverili davranmalı. Alt yapıdan gelen oyunculara daha fazla şans verip bizlere güvenmeliler. Tabi ki alt yapıdaki futbolcuların da kendilerine verilen fırsatları değerlendirmeli. Daha fazla çalışmalı kendilerine iyi bakıp şans verildiğinde hazır durumda olmalılar.

Futbolda hedeflerin ne?

Öncelikle şehrimin takımı Adana Demirspor A takım forması ile başarılı olup, taraftarımızı, ailemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil edip onları gururlandırmak en büyük hedefim. Daha sonra inşallah Ay yıldızlı formayı giymek. Sonrasında da Avrupa neden olmasın diyorum.

Oynadığın mevkilerde Türkiye’de ciddi bir oyuncu eksikliği var. Bu Senin için şans olarak görünüyor. Bu şansı iyi kullanmak için ekstra çalışmalar yapıyor musun?

Bunun farkındayım ve kendimi şanslı görüyorum. Sol kanatta sol ayağımı iyi kullanmak için çalışmalar yapıyorum ve sürekli bu bölgede oynayan oyuncuları takip ediyorum, daha iyi nasıl orta yapılır, daha iyi nasıl şut atılır çalışması yapıyorum.

Seni tanıyan ve takip eden hocalarının ve arkadaşlarının Senin hakkındaki düşünce ne yönde bizimle paylaşır mısın?

Eski takımımda olsun, buradaki takımımdan olsun arkadaşlarım ve hocalarımdan güzel şeyler duyuyorum. Genelde hırslı bir yapım olduğunu, oynadığım bölgede iyi iş yaptığımı ve ilerde de iyi işler yapacağımı söylüyorlar.

Adana Demirspor hakkında düşüncelerini alabilir miyiz?

Adana Demirspor geçmişten bu yana bilinen köklü ve asil bir kulüp. Bu kulübün profesyonel bir futbolcusu olmak benim için büyük bir gururdur.  İnşallah geçmişteki başarıları tekrarlanır hatta daha başarılı olur. Benimde bu başarılarda katkım olursa çok mutlu olurum.

Adana Demirspor’un taraftarını nasıl buluyorsun?

Bence Türkiye’nin sayılı taraftar gruplarından biridir. Adana Demirspor’un takımını hiç bir zaman yalnız bırakmayan ve hep destekleyen bir taraftar topluluğu var.  İyi günde kötü günde tribünleri her zaman dolduruyorlar. İnşallah kısa sürede onların önünde oynama fırsatı yakalarım.

Böyle bir taraftar gurubu önünde oynamak genç oyuncularda stres oluşturur mu?

Her futbolcu için gençlik dönemindeki maçlar stresli ve heyecanlı olur. Hele ki Adana Demirspor kadar çok ve ateşli taraftarı olan bir takımda şans arıyorsanız, bu çok önemlidir. O şansı yakalarsanız değerlendirmeniz gerekir. Bu nedenle olabildiğince stres yapılmamamsı gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki bu ilk maçımızsa ister istemez heyecan olur ve stresten kaçamazsınız

Bize ayırdığın zaman için teşekkür ederiz. HaberADS olarak umudumuz Sen ve senin gibi Adana Demirspor’umuzun alt yapısında yetişmiş gençleri A takımda görmek.

Ben teşekkür ederim. Yayın hayatınızda başarılar dilerim.

HaberADS Çare Altyapı

Yorumlar

Eğer röpotajda yazdığı gibi şutunu ve ortalarını geliştirirse bence hedeflerine ulaşır.
Fiziği çok iyi çokda atletik bir oyuncu yalnız ortaları aynı kalitede değil. Bol bol orta çalışması lazım.
Çare alt yapı bu gençlere şans vermeli. ADS mizin iddasını kalmadığı bu sezonda en azından kalan maçlada bu gençlere forma verilmeli.
İyi bir oyuncu kedisini izledim eğer şans verirlerse A takımda iş yapar . Biraz gençlere güvenmeleri gerek bakıyoruz hiç bir şans yok sabretmiyorlar
PTT 1.ligin yakışıklısı bir futbolcu daha çıkıyor galiba adanademirspora hayırlı olur inş maçlarda izledim iyi bir oyuncu geleceği var bu işte
birçok kez U18 takımında ve A2 müsabakalarında izledim.fizik kapasitesi yüksek, ayrıca bir savunmacı olarak çok hızlı bir oyuncu vede birbaşka özelliğide takımı için oynayan,asla yenilğiye tahammül edemiyen hırslı bir oyuncu umarım,önümüzdeki günlerde A takım için fırsat verilirse ,bir adanalı olarak çok memnun oluruz.
Adanada torpil hat safhada , alt yapıya önem hiç yok bunu takip eden herkess bilir.. ayrıca alt yapıdan oyuncu çıkma şansı hiç yok malesef..a2 kaliteli bir lig daha önce çok başarılar yakaladılar iyi oyuncular çıkardılar ama şimdiki durumlarını görüyoruz..Bu futbolla oyuncuda çıkmaz başarıda gelmez..Artık oyuncuyu geçtik hocasını bile torpille alan bir takım ve sonuç ortada..İnsanların emeklerini boşa çıkarıyorsunuz Ah alıyorsunuz hadı bunları geçtim bunlar vicdani konular.. Başarıya dair en ufak birşeyiniz yok..Küçük yaştaki bütün kategorilerde derece gelirken neden uzun vadede hiçbirşey yapamıyor bu futbolcular bir düşünün.. Adanadaki futbolcular çoğu süper lig alt yapısından iyi buna emin olun ama yönetim şekli ve bakış açısı yönüyle sonuncuyuz..Bu yorumu ciddiye alacak adam sayısı çok az onlarda bunu bilenlerdir ama yapacak birşey yok malesef..Genç kardeşlerimize gelince yetenekli yeteneksiz iyi kötü hiç farketmez burda yazılanlar doğru değil bunu adım gibi biliyorum gelişiminiz için hiçbirşey yapmıyorsunuz çünkü sizde biliyorsunuz başınıza gelecekleri bunun içinde sizi suçlamıyorum malesef. Allahım kimsenin emeklerini boşa çıkarmasın diyorum hak eden hakkettiği yere gelir umarım yolunuz açık olsun.
ercan hoca a2 ye gereken önemi vermedi bu sefer yoksa bu iyi bir futbolcu cenk şeker ile birlikte bir kaç kişi daha var forma şansı daha çok vermeyi düşünürdü önceleri ama şimdi oda yanındaki adamların torpiline bakar olmuş yazık
Bu çocuğun peşni bırakmayn bu gençten olur
takımın iyi gençlerinden biri demirspora katkı sağlar eğer yöneticiler ve hoca şans verirse

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor