Adana’nın canı çok yandı

Hakem, gözlemci, temsilci atamalarını TBMM gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, “Adana’nın canı çok yandı” dedi.

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN, PTT 1. Liginde yaşanan hakem hataları, hakem, gözlemci, temsilci atamalarında yaşanan tartışma ve iddiaları Meclis gündemine taşıdı. TÜRKMEN, “Adana Demirspor’un ve Adanaspor’un PTT 1. Ligi’nde bugüne kadar yaptığı maçlarda atanan hakem, gözlemci ve temsilcilerin kaçı, yarış içinde olduğumuz diğer kulüplerin illerinden ve bölgelerinden atanmıştır?” diye sordu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay KILIÇ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren TÜRKMEN, ülkemizde çok sevilen ve büyük bir ekonomi haline gelen futbolda hemen her sezon tüm liglerinde hakem hataları ile hakem, gözlemci ve temsilci atamalarında yapılan yanlışların tartışmalara neden olduğunu belirterek, “birçok kulübün ya şampiyonluğu engellenmekte ya da küme düşmesine neden olunmaktadır” dedi. Adana’nın PTT 1. Liginde mücadele eden takımlarından Adana Demirspor ve Süper Lige yükselen Adanaspor’un maçlarında özellikle hakem hataları ile hakem, gözlemci ve temsilci atamalarında yapılan yanlışlardan en çok etkilenen kulüplerin başında geldiğini ifade eden TÜRKMEN, “Özellikle maçlarda yapılan atamalarda ligde yarış içinde olduğunuz diğer şehirlerden hakemlerin atanması izah edilebilir bir durum değildir. Bu ve buna benzer özensizliklerin doğurduğu ve doğuracağı sorunları dile getiren kulüp yetkilerinin sorumlulara yaptıkları müracaatlarda dikkate alınmamaktadır” diye konuştu.

“Şikesiz, şaibesiz temiz, fairplay içinde tüm liglerde mücadele yapılabilmesi için başta bakanlığınız ve futbol federasyonunun gereken özeni göstermesi bu tür şaibe ve tartışmaların önüne geçilebilmesi için gereken çalışmaları yapması bir zorunluluktur” diyen TÜRKMEN Bakana “yarış içinde olan illerin maçlarına yapılan hakem, gözlemci ve temsilci atamalarında  bahsedilen atama kriterlerinin dikkate alınması ve sözkonusu şaibe ve şike iddialarının önüne geçilmesi için yürüttüğünüz bir çalışma yada planlama var mıdır?” diye sordu.

Adana Ekspres Gazetesi

Yorumlar

Chp li vekile soruyorum eğer sadece AdanaDemirspor'un adı kullanılsaydı bu söylemlerinin siyasi bi amaç gütmediğini anlayabilirdik malum tuhaf renklilerin maçlarında hakem hataları yerine bilhassa lehine kararlar uygulanmıştır,Tuhaf renkli başkanları masada ne oyunlar döndermiştir bunu tüm Adana kamuoyu bilmektedir, eğer amaç Adana şehrinin çıkarıysa ezilen kollanmayan takım Adanademirspordur lütfen o kirli aiyaset emellerinizi bizden uzak tutun.
Helal sana eliff
Keske sadece ads icin konussaydi adana zaten sampiyon oldu malesef siyasi bir konusma olmus
arkadaşlar çıkıp sadece adanademirspordan bahsetmesi siyasetçiye zarar verirdi.bu konuşmayı kim için yaptığı çok açık.önemli olan mecliste dile getirilmesiydi,bunu da elif hanım yapmış.sağolsun.inşallah play off öncesi yaptığı bu çıkış maça tarafsız hakem atanmasını sağlar.hakeden takım da üst lige çıkar.
abicim siyasiler karışmasın diyoruz yine karışıyorlar. o parti bu parti önemlimi. sporu sadece spor adamları yönetsin. hiçbir siyasi karışmasın.
vay be en nihayet sonunda adanada,adanayı sahplenen bir milletvekili çıktı buna da şükür.sahi adananın bakanı varmıydı?
Arkadaşlar zapataya katılıyorum sadece demir sporu söyleseydi etik olmazdı önemli olan sahipsizligi ve Haksızlık ları dile getirmiş olması bunuda eleştirmeyin haa vallahi ben Ak Partiliyim ama elif hanima helal olsun doğru nerden kimden nasıl gelirse gelsin doğruya doğru dememiz gerek Malatya sporlu bazı saldırı yapan taraftarları da RABBİM e haval ediyom saygilar
kullanmadığınız bir biz kalmıştık oy için madem önemsiyorsunuz sizi sahalarda görelim sahalarda bu takım sahipsiz kaldığında kimler sahip çıktı açıp da bir bakın sonra bizleri siyasetinize alet edin
Adanadaki tüm malatya dernekleri güvenlik gerekçesiyle kapatılmalıdır

Yeni yorum ekle