“5 Ocak Stadı yıkılmasın”

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, tarihi yapısı, kentin tam ortasında yer alan ulaşım kolaylığıyla öne çıkan 5 Ocak Stadı’nın yerinde kalması gerektiğini vurguladı.

Tümer, yaptığı açıklamada, 5 Ocak Stadı’nın tarihi yapısı ve doğal güzelliğiyle kentin tam ortasında yer aldığını, şehir merkezinde önemli bir hareketlilik sağladığını ifade ederek, “5 Ocak Stadı yerinde kalsın. Adana’nın her yerinden insanların rahatlıkla ulaşabildiği, çoğu yer için yürüme mesafesindeki 5 Ocak Stadyumu’nun yerine yeşil alan çalışması kimsenin aklının ucundan geçmediğine göre AVM veya konut yapılmasını içimize sindirmemiz beklenmesin” dedi.

5 Ocak Stadı’na her kesimin sahip çıkması çağrısında bulunan Tümer, Sarıçam’da yapımı süren stadyuma ulaşımda büyük sorunlar yaşanacağını, yapılaşmanın ve altyapının henüz tamamlanmadığı stadyum bölgesinin kent trafiğini de olumsuz etkileyeceğini söyledi. İmar değişikliğinin ardından mantar gibi apartman dikilen Sarıçam ilçesi stadyum civarında yol, su, elektrik, kanalizasyon, doğalgaz konusunda yaşanan sıkıntıların ev alanları da, ev yapanları da pişman ettiğini söyleyen Tümer, 5 Ocak Stadyumu kapsamında ‘Kapalı Spor Salonu’ ve ‘Gençlik Stadyumu’nun da profesyonel ve amatör spor dallarına ev sahipliği yaptığını hatırlattı.

1938 yılında hizmete giren 5 Ocak Stadı’nın Adana’nın kurtuluş tarihini simgelemesi bakımından da büyük önem taşıdığını dile getiren Tümer, şöyle devam etti:

“79 yıllık geçmişi ile kent belleğinde önemli bir yer tutan, profesyonel futbol ve basketbol dışında, eskrimden güreşe onlarca spor dalında gençlere hitap eden 5 Ocak Spor Kompleksi’nin yıkılması sadece kamu alanının tahribi değil, aynı zamanda kent merkezinde spor yapacak yerin de kalmaması demektir. Kente dair uygulama yapılırken vatandaşların tercihi ve duyarlılığı da göz önüne alınmak zorundadır. Kimseye zararı olmayan, bilakis şehre ayrı bir atmosfer sağlayan, küçük esnafı biraz olsun rahatlatan stadımızın yıkılmaması için tüm tarafları sağduyuya ve Adanalıları tarihi stadyuma sahip çıkmaya çağırıyorum.”

5 Ocak Gazetesi

Yorumlar

89 da bize 10 gol atan bjk yi millet ne diye kutlar yalar anlamıyorum bananne lan bjk den gs den fb den !!
Bu iktidar zaten adana ile taşşak geçiyor bu stadin ihalesi yapimi bitip beş yildir maç yapilan yeni stadlardan once yapilmisti her ne hikmetse bizim stad bir turlu tamamlanmadi yapacaklari stadın içine edeyim artık...adanalı salak ahmak yerine konulmuştur 5 ocak stadimiz kalsin bize yeter tadilatla buyutulsun modernize edilsin tokimidir nedir yeni stadin arsasinda buyuk baş hayvancilik yapsin
Bu stadı yıkmak bu şehrin bir dinamiğini ortadan kaldırmaktır . Bence biz beş ocakta oynamaya devam edelim yeni stada malum takım gitsin,beş ocak bizimdir bu stad da bu taraftar büyük direnişler göstermiştir ve bizim de çok anımız var bundan dolayı da beş ocak stadı yıkılmasın biz oynamaya devam edelim,bi de şu konu var yeni stadların hepsi birbirine benziyor tek tip yeni stadlarda ruh yok maalesef,bu eski stadların kendine has bi havası var eski ama geçmişin izleri var heryerinde
5 ocak stadı yıkılmasın

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor