"Adana Demirspor'a başkan olmak her babayiğidin harcı değil"

Adana Demirspor eski yönetici ve başkanlarından Mehmet Gökoğlu, kongre sürecini  gazetecilerden Oğuzhan Delen'e değerlendirdi. Takımın küme düşme potasından son anda geri dönmesinin kabul edilebilir bir durum olmadığının altını çizen Gökoğlu, yeniden yönetim oluşturabileceğini ve bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Mehmet Gökoğlu, açıklamalarında özeleştride yaparak hatalarının olduğunu ve herkesin hata yapabileceğini belirterek, şehirde birlikteliğin acilen oluşmasının gerekliliğini anlattı.

Gökoğlu röportajında şunları kaydetti;

"Demirspor'u değerlendirmek çok zor birşey, heleki şu ortamda.. Geçen sene finalden döndü, bu sezonda nerdeyse küme düşecektik, Allah göstermesin. Kongremiz olacak ve aday olanlarıda tebrik ediyorum. Ekonomik zorluklar var.. Sanırım Müslüm Susar gördüğüm kadarıyla adaylıktan çekildi. Müslüm Beyi tanırım iyi bir Demirsporludur. Nilay hanımda,  tanımam ama sanırım o da iyi bir Demirsporlu olarak görünüyor söylemlerinden.

Biz ne kongreler gördük. Valiler, Belediye başkanları, taraftarlar.. Ben herşeyi yaşadım. Çok küfür de edilmedi. Çok şükür Demirsporluluğumuz tartışılmıyor. Hepimizin hataları var, kabul ediyoruz, keşke yapmasaydık. Adana Demirspor'a başkan olmak her babayiğidin harcı değil.

"Hüseyin Sözlü ile görüştüm"

Hüseyin Başkanımızla dün görüştüm. Bana göre ertelenmesi iyi oldu. Önümüzde 1 hafta daha var. bana göre Demirspor'un tartışılması lazım. Ben Mersin maçına gittim. Mecburum.. Devre 1-0 bitti ne kadar zor bir durum. Allah korusun. Düşsen belki 50 trilyonda harcasan belkide çıkamıcaksın. Öyle macera aramaya gerek yok. 3. Lige düşsek bile çıkar geliriz ama zaman kaybı yaşarız. Taraftar grubumuz var. Böyle bir camiayı kapatmak, düşürmek... Allah korusun..

Bu duruma getirenler ise o gün sahada olan futbolcu grubudur. Kimse demedi ki onlara takımı buraya getirin diye. 2-2 oldu, Allah nasip etti de kurtulduk..

"Şehirde birliktelik yaratmamız gerekiyor"

Macera derken kimseyi suçlamıyorum. Bende dahil, bunun gerçeği neyse... İyi bir yönetim kurulumuzun olması lazım. Bu her ilde, ilçelerde oluyor. Valimiz, Sayın Milletvekillerimiz, Benim en çok gördüğümüz Hüseyin Sözlü başkanımızdan sonra Tamer Dağlı, Zülfikar bey var, Zeydan Karalar var. Bilal Uludağ, Soner Çetin var... Bir birliktelik oluşması lazım. Şimdi soracaklar "Ne zaman oldu ki?" zaman kısa ama 2 gün içerisinde çözüme kavuşur. Telefonla bile bu birliktelik oluşur. Sonra da yolumuza Bismillah der çıkarız. Adana Demirspor'umuzun çok borcu var ve tek başına kimse bu borcun altından kalkamaz. Bu kulübüde şirketleştiremezsin. ha ilerde takım süper lige çıkar kimseye muhtaç olmadan belli kriterlerde oluşabilir. Bende isterim şirketleşsin, gelir ve giderler belli olsun ama ne yazık ki olmadı.

"Görüşmelerime devam ediyorum"

Bu iki gün içerisinde görüşmelerim devam edeceğim. Kulübün önünü kapatmakta istemiyorum. Bir liste hazırlayıp ortaya atmak istemiyorum. Buradan aday olmak isteyen ve isteyecekler arkadaşlara da söylüyorum. Başkan olmak kolay değildir. Demirspor başkanına küfredilmesi, benim zamanımda da olmadı mı? oldu ama sustuk, sabrettik. Ama taraftar 3 senedir bu kulübün önüne geçti. Ha taraftar derken onlarda Demirsporlu.. Ama herkesin oturup düşünmesi lazım. Adana Demirspor Kulübünden daha büyük kimse yoktur Allahtan başka... Bak yine söylüyorum onlar bizden daha iyi Demirsporlu olabilir. Yönetici gelmiş oraya hizmet etmeye gelen yönetime edilen laflar hoş değil. Halkın parası zaten o, kul hakkı o.. Öyle cebine atıldı, kar edildi vs gibi laflar hiç yakışmıyor.

"Adana Demirspor bana isim verdi ama ben o ismi hiç kullanmadım"

Ben Reşatbeyde büyümüş bir adamdır. Gittim 2006 yılında Adem Atılgan yönetimine girdim.. Bana bir isim verdi.. İsim yaptım mı yaptım ama şimdiye kadar Demirspor'u kullanarak ne bir ihale aldım ne de bunu kullandım.

"Ben bu yükü kaldıramayacaksam Allah bana nasip etmesin"

Ben eğer o yükü kaldıramıyorsam o koltuğa oturmam. Allah oturtmasın. Kimseyi de aldatmadım. 2 seferde başkanlık yaptım tıkandığım zamanda bıraktım geçmişte o koltuğu. ben bir taraftara yalan söyleyemem. Şu anda o koltuğa oturmak kolay değil. Şu anki maddi tabloda o koltuğa eğer gücüm yoksa oturmam.. Şimdi Demirspor'un belli, açıklanmış borcu var. Açık ve net 10 Trilyon borcu var. yaparım ederim, projeler vs.. Önce Para!!! O parayı bulabilirsem o koltuğa oturacağım buna da kongre karar verecek tabiki..

"Bu sezon rakiplerimiz de güçlü olacak"

Ligdeki takımlarda aşağı yukarı belli. Düşenler, çıkanlar.. Saha içerisinde ezeli rakipler olacak, desteklenenlerde olacak. Yani önümüzdeki sezon rakiplerimizide değerlendirmek lazım. En nihayetinde en kısa süre içerisinde şehirde birliktelik olması lazımdır. bana hata yaptın diyenler olabilir. Evet hatalarımda oldu, diğer yönetimler de de hatalar oldu. Hata yapmamaya çalışacağız.

Ben bu konuşmayı yapmayacaktım ama çok kötü bir tehlike atlattık.Küme düşecektik az daha Allah'a Şükür böyle bir şey yaşanmadı.

"Belediyelerden destek almayan hiç bir kulüp yoktur"

İçimde uktedir... Her yerde yazılıyor. Onlarda Demirsporlu birşey demiyorum .. Diyorlar ki "Bağımsız Demirspor" ... bende isterim ama gerçekler böyle değil. Türkiye deki tüm spor kulüpleri Belediyelerden destek alıyorlar. Fenerbahçesi, Galatasarayı Belediyelerden destek almıyor mu? Ha Bağımsız Demirspor olacak mı? Bende istiyorum olmasını. Aytaç Durak zamanında iki takımı da oyuncak oldu. Ufak tefek çağırırlardı torbalarda, kağıtta para verip poz verirdi. Hüseyin Sözlü bu noktada 3 yılda kimsenin vermediği parayı vermiştir. Ama ne bir resim ne bir reklam peşinde de olmamıştır. Riskte almıştır. Herkesin düşünmesi lazım..O yüzden Sayın Hüseyin Sözlü bu konuda saygıyı hak ediyor.

"Parasal gücü olmayan o koltuğa oturmasın"

Nilay hanım, iyi bir insan, sosyal medyada izledim.. İyi bir kardeşimiz gibi görünüyor. Ben 2005-2006 Atem Atılgan yönetiminde normal yönetici oldum, 2006-2007 sezonunda yönetimde genel kaptandım. 2008 sezonunda da başkan oldum 6 ay yaptım sonrada Allah rahmet eylesin Bekir Çınar kardeşime devrettim. Nilay hanımın da dışarıdan öyle kolay yönetilmez. Yanlış anlaşılmasın. Ama içini öğrenmesi lazım.. Taraftarın ne olduğunu ne dediğini, borçları nasıl ödemesi gerektiğini bilmesi lazım. Kimse kusura bakmasın ama o gücün yoksa o koltuğa kimsenin oturmaya hakkı yok.

"Kalıcı projem var. Başkan olmasam da hayata geçireceğim"

5-6 aydır bir proje var. Arkadaşlarla o projeyi çalışıyoruz. başkan olsam da olmasa da o projemi yapacağım. Demirspor'a hizmet için bunu yapacağıma inanıyorum."

Yorumlar

Sahipsiz adana.sahipsiz ads.ve bu devrimci kadın delirmiş.gelmemeli
Mehmet gokoglunu hiç sevmem ama adam bir noktada doğru soluyor..Nilay hanım demirsporu geri çıkılmaz batağa saplar..taraftarın demirsporda bayan başkan olmasına sempati normal..ama demirspor yok olur..1 lira güçleri yok 1 ay dayanamazlar kulübü tekrar kongreye götürürler o zamanda lig başlamış olur takimin sahaya çıkacak ne hoca nede futbolcu olur...allah aşkına her kes Nilay hanımın yönetim listesine baksın bu iş bu kadar basit ve beleş değil. .
Hadi .Senin ne olduğunu herkes biliyor.Bu takım şampiyon olurken zihni başkan parayı sana değil hocaya veriyordu.En azından utan biraz.Takımı dilenci yaptın. El acip duaya cikiyordunuz.Bırakın bu yalan dolanları.Senin Adin Gokoğlu değil argo olarak anılıyordu.Saksakcilar her zaman oldu Bu sefer yemez yememeli
Bu adam gelirse Demirspor 10 yil geriye gider...Haberads bakiyorum da siz de capsizlarin pesinden haber yapip duruyorsunuz, sizin de safiniz belli anlasilan...Zaten bu takimi batiran 2 sey var birisi simsekler grubu digeri de yerel basin...
Gökoğlu projen var mı? Demirstore'da satılan armamızın olduğu ürünler kulübün kasasına giriyor mu, yoksa başkasinin cebine mi?? Demirspor da birşeyleri degiştirecek misin.
Allahınızı kitabınızı seversen kulüpten uzak dur artık YETER!!!
Mehmet gokoglunun renklere olan sevdasi tartisilmaz ama taraftar artik inanmiyor size ..
Yürü git len,o malum grupla mı görüştünüz de aday olacağım diyorsun. Takım düşme potasında iken neden adaylığını açıklamadın ? Para kokusunu aldın herhalde ondan aday oldun . Siz fosiller çekilin artık bu takımın etrafından nilay hanım yeni bir vizyon ile gelecek inşallah sizde artık pijamanızı giyin geri çekilin başkaları gelsin artık şu takımın başına.
Hayırdır ne iş bence o kulübe yaklaşma artık...belediyeden alacağın üç milyonlamı çozeceksin... bi uzak durun...lawalı yangindan mal kaçirir gibi sattiğiniz o sezonu unutmadik o sezon super lige rahatlikla çikabilirdik...sizleride gorduk lutfen artik yerinizde oturun baskalarinida karalamayin...
vay koca adana vay.demirspordan menfaat saglamak için başkan olmak isteyenlerin kulübü oldun.Adanamızı küçük düşürmek için yarışanlar toplulugu.Yok mu aklı başında babayigit.yok mu?EYYY adana sen ki bu ülkenin en verimli topraklarına sahipsin ama aklı başında bir adam çıkaramıyorsun.Sözlü gibilerin başkan seçilmesine seyirci kalıp içinize sindirebiliyorsunuz...Yazıklar olsun,yazıklar olsun.
senin her tarafın babayiğit olsa ne olur gökoğlu.adana seni tanıyor bu klübün önünden bile geçme yetmedimi kazandığın ve temliklerin paran bitti di mi
Bu adamlar madem bu işleri bu kadar iyi biliyor, neden 20 yıldır demirspor sürünüyor? artık bir değişim şart. Nilay hanım ile olmzamış. Peki 20 yıldır ne yaptınız? Sanki diğer adaylar parayı cebinden verecek. Bırakın bu işleri..
ŞAYET GELİRSEN YÖNETİME HOCA OLARAK KİMİ GETİRECEKSİN?DURMUŞ ALİ ÇOLAK OLURMU?NE KADAR TRANSFER YAPABİLİRSİN TRANSFER BÜTÇEN VARMI YOKSA BİR ZAMANLAR YAPTIĞIN GİBİ SEZON BAŞI VE ORTASINDA 55 TANE TOPÇU ALIRMISIN?EN BAŞTA KULUB ÇALIŞANLARIN ALACAĞINI VERECEKMİSİN.TOPÇULARIN ALACAĞINI VERECEKMİSİN.YOKSA DEPLASMANA GİTTİĞİNİZDE TOPÇULAR BAŞKA OTELDE SİZ BAŞKA OTELDE KALIRMISINIZ.HA DERSEN BEN BU LİGİ BİLEN HOCAYI GETİRECEĞİM.KADRODA KORUYACAĞIM TOPÇULAR OLACAK FAZLA KÜLFETLİ TOPÇU ALMIYACAĞIM.ALTYAPIDAN DESTEKLE GEÇİŞ DÖNEMİ UYGULAYIP BORÇLARI AZALTACAĞIM O ZAMAN BAŞTACI.AMA EN BAŞTA ŞU GRUB VARYA GRUB ONLARIN YEMİNİ KESECEKSİN.BELEŞ KOMBİNE VERMİYECEKSİN.ONLARDA GARİBANLARA YARI FİATINA SATIP PARAYI CEBİNE İNDİRMİYECEKLER.
birliktelikten bahsetmişsin ama bundan bahsederken ayrımcılık yapıyorsun bütün belediye başkanlarını sayıyorsun neden yüreğir belediye başkanını saymıyorsun. o bu birliktelikte yer alamaz mı. esas birliktelik böyle olur top yekün. siyasi ayrımcılıklarınızı bir kenara bırakın çünkü Adanademirspor ismi siyasiler üstü bir markadır. kimse merak etmesin bu isim hepimizi manevi açıdan doyurur yeterki ayrımcılık yapmayın herkes bu maneviyattan faydalansın ve tüm adana sevinsin.
gokoglu bu takım kayuma giderke sahip çıkp bir üslige çıkarmıştır gökoglu giderken bazı alacaklarını hibe etmiştir gökoglu aydogduya gel alacaklarımızı beraber hiba edelim demiş aydogduda sen et bensonra düşünürüm demiştir yüksel evsenin canlı porogrmında olmuşyur beyler akılı olalım bu takımı maceraya atmayalım gökogluda diyor benimde hatalarım olmuştur hatasız kul olmaz önemli olan hatalardan ders almaktır bir nüsübet bin nasihata bedeldir haydi adana demir sporlular gün birlik beraberlik günüdür onun bunun adamı değil ads nin adamı olalım yaşasın ads...
sen misin babayiğit?? maalesef sizden Demirspor a fazla bir hayır gelmez.
arkadaşlar sizde her kese muhalifsiniz....allah aşkına kim cebinden 3.5 trlyon koyup almıcak vermeden almak allah mahsus eger takımı sahiplenecek takımı süperliğe çıkaracak sa birilerine katlanmak lazım adamalar para versin birde anasına ailesin e sövelim...bizler maçta maglup oldukmu 10 tl. verdim sövelim zihniyeti artık bırakın bu kafayı..bu takım şimşekler grubunun yüzünden de bu halde her başkanı haraca bağlıyorlar...şimdide kebabcı nın kılıcını cekiyorlar takımı esas hortumlayanla kanını emenler grubun 3 4 lideri gerisi nin haberi bile avantalardan...........ben gökoğlunu sevmem ama bu işi bilen biri lazım hanım efendi de samimi olabilir ama parasız olmaz bu işler .....
Nilay atesogullari da belediye destekli büyükşehir olmasa da Seyhan destekli . Biyerlerden destek illaki olacak kalıcı projede olmadığı için . 10 trilyondan bahseden vatandaşlar sanki ceplerinde balya balya parayla geziyor gibi konuşuyorlar . Her zaman konuşuyoruz alt yapıdan gençleri çıkarın biz iki üç yıl yine sabreder iz diyerekten . Ama görünüyor ki onlarda laf . Bu kulüp gokoglundan derinden tuncelden atilgandan ne hayır gördü aytacin kazığını soktular gittiler . Tabi bunlar başkan olanlar daha . İşi sıkıntıya giren inşaatçı veya sanayici buraya geldi . Atesogullari da bir muamma ama şuan ki en mantıklı seçenek o görünüyor .
Arkadas senelerdir. Hatta yirmibes. Senedir takimi. Yonetenlere. Bakin isim. Vermiyorum. Bu. Takim. Bu bu. Yonetimler takimi. Ne. Hale. Gedirdiler. Yuzleride. Kizarmiyormu bakin iki. Senedir. Takim. Amator. Goriniminde erzurum. Gumushanu. Ve. Bizim. Gurupda. Takimlar. Futbol. Oynuyorlar. Biz amator. Takim. Gibiyiz. Evet. Takima. Yeni. Yuzler. Lazim bence. Hanfendiye. Guvelim. Yanlis. Yonettim. Secilirken takim. Gonullusu. Olsun. Takimi. Sevsin. İsmi. İcin. Degil takimin. Askeri. Olsun. Yeterki. Adseyi. Biryerlere. Dasisin. Hanfendiyi. Desdekliyelim. Yolu. Acik. Olsun. Adanademire. Baskan. Olsun
Yaptığın basın konuşmasında bile meymenet yok benimde hatam var benimde hatam var diyip duruyon para aklama kanalı olarak görmekten başka biley yaptığınız yok sırayla soyup soğana çeviriyorsunuz takımıda onca gönül vermiş taraftarıda bi sene onlar bi sene ötekiler. Bırakın artık yakamızı artık kimse eskisi gibi değil halkımızda taraftarımızda ayık herşeye

Yeni yorum ekle

İlgili Kulüp: 
Adana Demirspor